8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Alte 119 infecții COVID-19 și două decese, raportate în Olt

- Advertisement -

Autoritățile centrale au anunțat vineri 119 cazuri de Coronavirus în județ, bilanțul total al acestora, de la începutul pandemiei, ajungând la 5.189. Pe lângă noile îmbolnăviri, s-au înregistrat și bolnavi retestați pozitiv la infecția cu virusul SARS-CoV-2, în ultima zi fiind raportat și două decese. Cifrele oficiale ale reprezentanților Grupului de Comunicare Strategică mai arată că în Olt rata de incidență, cumulată în ultimele 14 zile, este de 1,71 infecții COVID-19 la mia de locuitori.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, distinct de cele 119 cazuri nou confirmate, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale din județul Olt, care erau deja pozitivi, în ultimele 24 au fost 33 de persoane reconfirmate pozitiv cu Coronavirus.

Din totalul celor 5.189 de olteni diagnosticați cu virusul SARS-CoV-2 sunt 135 care au murit de la începutul pandemiei, vineri fiind comunicate două dintre aceste decese.

Este vorba despre doi bărbați care au pierdut lupta cu boala, unul dintre ei având 53 de ani și fiind din mediul urban. Olteanul a fost internat pe 11 noiembrie la Spitalul Munivipal Caracal, unitatea medicală suport COVID-19 din județul Olt, în aceeași zi fiind și confirmat cu virusul. Din nefericire, pe 12 noiembrie, acesta a murit, cauza decesului fiind stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie acută, bronhopneumonie și infecția COVID, bolile asociate pe care le avea fiind diabet zaharat tip II, obezitate grad Il/III, hipertensiune arterială și anvioplastie cu stent. Celălalt bărbat avea 72 de ani și era tot din mediul urban, pe 5 noiembrie fiind internat la Spitalul Județean de Urgență Slatina, iar în următoarea zi confirmat. Olteanul nu era în evidență cu alte afecțiuni medicale, iar cauza morții a fost stop cardiorespirator și infecția cu noul Coronavirus.

În prezent, Oltul are o rată de infectare de 1,71 cazuri COVID-19 la 1.000 de persoane, cumulată în ultimele două săptămâni, județul situându-se în zona galbenă.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți