19.1 C
Slatina
duminică,8 septembrie,2024

Ultimele Articole

Incendiu puternic la o casă din Valea Mare, izbucnit din cauza coșului de fum

- Advertisement -

Un incendiu devastator a distrus, vineri seara, o locuință din satul Turia, comuna Valea Mare, cauza probabilă a izbucnirii acestuia fiind coșul de fum.

Pompierii Detașamentului Slatina, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD, au intervenit la fața locului pentru a stinge focul.

Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt, a declarat că, la sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la acoperișul casei, cu pericol de propagare la bunurile din cele două camere de locuit ale acesteia.

„Pompierii au reușit localizarea incendiului în scurt timp și au reușit să salveze bunurile din cele două camere. Au ars aproximativ 30 de metri pătrați de acoperiș”, a spus reprezentantul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost coșul de fum defect sau neizolat corespunzător față de materialele combustibile, spun pompierii.

Încă odată, salvatorii olteni reamintesc cetățenilor din județ principalele măsuri de prevenire a incendiilor produse din cauza coșurilor de fum defecte sau neizolate corespunzător:

  • coşurile de fum trebuie curăţate periodic (în mod obligatoriu la începutul sezonului rece), verificate și reparate;
  • în podurile clădirilor, coşurile se tencuiesc pe interior şi pe exterior şi se dau cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere, dacă în zona lui sunt materiale combustibile;
  • coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului, iar în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți