15.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

173 de infecții COVID-19 și două noi decese, raportate în județul Olt

- Advertisement -

Oltul se apropie de 5.400 îmbolnăviri cu noul Coronavirus, de la începutul pandemiei. Concret, potrivit cifrelor oficiale raportate sâmbătă de Grupul de Comunicare Strategică, sunt 5.371 de infecții cu virusul SARS-CoV-2 până acum, doar în ultima zi fiind diagnosticate cu COVID-19 alte 173 de persoane din județ. Continuăm să avem și bolnavi internați în spitalele oltene, reconfirmați cu boala, județul Olt apărând din nou și pe lista deceselor, cu ultimele două anunțate apropiindu-ne de 140.

Grupul de Comunicare Strategică a transmis sâmbătă că, distinct de cele 173 cazuri nou confirmate cu Coronavirus, în ultimele 24 de ore, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale din județ, care erau deja pozitivi, 48 de olteni au fost reconfirmați pozitiv la testarea pentru depistarea virusului SARS-CoV-2. 

Din totalul de 5.371 de persoane din Olt diagnosticate cu infecția COVID-19, sunt 137 care au încetat din viață, majoritatea acestora având însă și alte probleme de sănătate grave.

Ultimele două decese au fost raportate sâmbătă. Este vorba despre un bărbat de 66 de ani, din mediul urban, care pe 9 noiembrie s-a internat la Spitalul Județean de Urgență Slatina, în aceeași zi fiind confirmat cu boala. În cursul zilei de vineri, 13 noiembrie, a murit, cauza decesului fiind stop cardiore respirator, bronhopneumonie și infecția COVID-19, iar ca și comorbidități avea diabet zaharat tip II.

Celălalt mort este o femeie de 35 de ani, din municipiul Slatina, fiica asistentei medicale de la Secția Chirurgie Generală a SJU Slatina, în vârstă de 65 de ani, care a fost răpusă tot de virusul SARS-CoV-2 în luna august. Tânăra a ajuns la Spitalul Slatina pe 2 noiembrie, iar pe 3 a fost confirmată, în cursul zilei de joi aceasta pierzând lupta cu boala. Cauza decesului a fost stop cardiorespirator și infecția COVID, iar ca boli asociate avea insuficiență renală cronică și sepsis.

Datele raportate sâmbătă de autoritățile centrale mai arată că rata de incidență a infecțiilor cu noul Coronavirus la mia de locuitori, cumulată în ultimele 14 zile, este de 1,89 în Olt, județul situându-se în zona galbenă.

Situația epidemiologică la zi

5.371 cazuri confirmate de la începutul pandemiei

173 cazuri noi – șase în unități de învățământ, restul cu transmitere comunitară

164 pacienți internați

25 bolnavi internați pe Secțiile Anestezie și Terapie Intensivă ale spitalelor oltene

1.322 persoane externate vindecate

1.274 persoane aflate în izolare la domiciliu

1.793 persoane aflate în carantinare la domiciliu

15.784 persoane testate pentru depistarea infecției COVID-19, de la începutul pandemiei

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți