3.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Sancțiuni de aproximativ 60.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție

- Advertisement -

Autoritățile din Olt au continuat vineri verificările din zonele aglomerate, centrele comerciale, dar şi controalele în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2. Au fost constatate mai multe nereguli, pentru care s-au aplicat 90 de amenzi, în valoare de aproximativ 60.000 de lei, peste 70 dintre acestea fiind date oltenilor găsiți fără mască de protecție.

Pentru prevenirea și combaterea infectării cu COVID-19, sub autoritatea Prefecturii Olt, poliţiştii din județ, împreună cu jandarmi, polițiști locali, pompieri, precum și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică și Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor au intensificat, la sfârșit de săptămână, activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Coronavirus.

195 de forţe de ordine au participat la controalele de vineri, fiind verificate peste o sută de societăți comerciale, precum şi o sută de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 526 de persoane.

Autoritățile au constatat mai multe abateri, fiind aplicate 90 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 57.250 de lei, dintre care 76 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală în valoare de 21.750 de lei. Totodată, au fost date două amenzi operatorului economic din Caracal pentru organizarea de activități în spațiu public/privat închis, pentru care au fost aplicate interdicții, în valoare de 20.000 de lei, nouă de 14.000 de lei, aplicate persoanelor fizice care au participat la petrecerea organizată de un tânăr din Deveselu, și trei persoanelor fizice pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație pe parcursul nopții, în intervalul orar 23:00 – 05:00, în valoare de 1.500 de lei.

Forțele de ordine recomandă încă odată tuturor cetăţenilor din județul Olt să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție și să nu se expună la riscuri.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți