10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

S-a depășit rata de incidență de două cazuri COVID-19 la mia de locuitori în Olt

- Advertisement -

Grupul de Comunicare Strategică a raportat 91 de îmbolnăviri noi cu Coronavirus, bilanțul total al cazurilor înregistrate, de la începutul pandemiei, ajungând la 5.661 în județul Olt. Pe lângă cazurile confirmate, mai sunt și bolnavi reconfirmați cu boala, în ultima zi fiind raportate și două decese. Datele oficiale de luni mai arată că rata de infectare, cumulată în ultimele două săptămâni, este de peste două cazuri COVID-19 la 1.000 de persoane, respectiv de 2,11.

Potrivit cifrelor oficiale comunicate de Grupul de Comunicare Strategică, distinct de cele 91 de infecții cu virusul SARS-CoV-2 confirmate, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale din Olt, care erau deja pozitivi, în ultimele 24 de ore au fost 15 persoane reconfirmate pozitiv la infecția COVID-19.

Totodată, sunt și 145 de olteni care au pierdut lupta cu noul Coronavirus, de la începutul pandemiei, decesele ultimilor doi fiind anunțate de autoritățile centrale luni. Unul dintre acestea este al asistentei șefe de la Secția ORL a Spitalului Municipal Caracal, unitatea medicală suport COVID-19 din județul Olt. Eugenia Roșca, în vârstă de 61 de ani, din Caracal, s-a testat la cerere în data de 2 noiembrie, deoarece prezenta simptomatologie specifică infecției cu virusul SARS-CoV-2, iar în aceeași zi a fost și confirmată. Pe 4 noiembrie s-a internat la Spitalul Caracal, iar duminică, 15 noiembrie, a murit, cauza decesului fiind stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie acut, bronhopneumonie și infecție COVID-19, comorbiditățile fiind nedeclarate, nedepistate.

Un alt mort este un bărbat de 68 de ani, din mediul urban, care pe 9 noiembrie a efectuat la cerere un test pentru determinarea infecției cu noul Coronavirus într-un laborator medical privat, cu rezultat pozitiv în ziua următoare. Pe 11 noiembrie s-a internat la Spitaluln Municipal Caracal, unde, din păcate, pe 15 noiembrie, inima sa a încetat să mai bată. Ca și boală asociată avea hipertensiune arterială, cauza decesului fiind stop cardiorespirator ireversibil, pneumonie și infecția COVID.

La început de săptămână, în județ rata de incidență a infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 la mia de locuitori, cumulată în ultimele 14 zile, este, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, de 2,11, situându-ne încă în zona galbenă.

Datele despre îmbolnăviri, actualizate

5.661 cazuri confirmate, de la începutul pandemiei

91 cazuri noi – cinci cazuri în unități de învățământ, opt angajați ai Spitalului Județean de Urgență Slatina, un salariat Spitalul Caracal, un caz Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt, trei salariați Tribunalul Olt, restul cu transmitere comunitară

1.337 cazuri externate vindecate

196 cazuri internate, din care 24 la Secțiile Anestezie și Terapie Intensivă Slatina și Caracal

1.387 persoane aflate în izolare la domiciliu

1.883 persoane aflate în carantinare la domiciliu

16.005 persoane testate pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți