10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Prefectul și șefii MAI din teritoriu, în stradă. Cetățenii, verificați dacă respectă măsurile de protecție

- Advertisement -

Zonele aglomerate din municipiul Slatina, dar și din județul Olt, au fost luate cu asalt marți de polițiști care i-au controlat pe olteni dacă poartă mască de protecție și respectă celelalte restricții impuse pe timpul stării de alertă, în contextul prevenirii și limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2. Deși autoritățile au tot făcut apel la cetățeni că purtarea măștii este obligatorie în toate spațiile publice, sunt în continuare mulți care nu au înțeles acest aspect, iar amenzile pentru nerespectarea măsurii sunt cuprinse între 500 și 2.500 de lei.

Acțiunile de amploare de pe străzile Slatinei, de marți dimineață, au fost coordonate de prefectul de Olt Florin Homorean, dar și de comisarul șef Cristi Rădoi, adjunctul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, și comisarul șef Victor Vladu, șeful Poliției municipiului Slatina.

Scopul acestor activități ale forțelor de ordine este acela de a conștientiza populația județului cât de periculos este noul Coronavirus, mai ales că la început de săptămână Oltul a avut o rată de infectare de peste două cazuri la mia de locuitori, în principalele localități urbane, Slatina și Caracal, fiind de peste 3.

„Luni, la nivelul județului Olt, am înregistrat o rată de incidență cumulată a cazurilor, cumulată în ultimele 14 zile, de 2,11, avem o rată de peste trei la mia de locuitori în Slatina și Caracal, care sunt localitățile cele mai aglomerate și cu densitatea cea mai mare din județul nostru. Astăzi, împreună cu șefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne, în speță inspectorul șef adjunct Cristi Rădoi de la IPJ, cu inspectorul șef de la Jandarmeria Olt, Dorel Drejoi, și Adrian Tănase, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, am făcut o nouă acțiune de conștientizare, să avem forțele de ordine prezente în stradă, pentru a atrage atenția cetățenilor și operatorilor economici, care desfășoară activități în zone aglomerate, că este necesar să se respecte măsurile sanitare, având în vedere numărul cazurilor confirmate în județ”, a declarat Florin Homorean.

Situația nu este prea bună nici la nivelul spitalelor din județ, motiv pentru care reprezentantul Guvernului în teritoriu a transmis că măsurile luate pentru a limita răspândirea COVID-19 trebuie respectate, în așa fel încât presiunea pe sistemul sanitar să fie în scădere.

„Atragem atenția că și spitalele noastre, cele patru din județ care tratează bolnavii COVID, au capacitate limitată. Trebuie să fim conștienți că sistemul sanitar este sub o presiune uriașă în acest moment, nu numai în ceea ce privește tratarea bolnavilor COVID, dar și tratarea celorlalte boli. Cu toții, dacă punem umărul și respectăm măsurile sanitare, putem contribui și ajuta medicii să-și desfășoare activitatea în mai bune condiții, să nu fim atât de mulți pacienți și o cerere atât de mare de medicamente și servicii sanitare. Fac un apel către cetățenii județului, către slătineni și caracaleni, să respecte măsurile de siguranță sanitară. Este obligatorie purtarea măștii în toate spațiile publice deschise și închise, să respecte distanțarea fizică, atunci când se duc la magazin sau la piață, să evite locurile aglomerate și deplasările care nu sunt necesare”, a conchis prefectul de Olt.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți