19.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Acțiune de amploare în localitățile din scenariul roșu. Un șofer de autobuz care transporta mai mulți călători, printre amendați

- Advertisement -

Polițiștii olteni, sub autoritatea Prefecturii Olt, au participat marți la o amplă acțiune, care s-a desfășurat cu efective mărite în tot județul, în vederea limitării răspândirii infecției COVID-19. În primul rând, acțiunile forțelor de ordine au avut loc în localitățile aflate în scenariul roșu, având rata de infectare de peste 3 cazuri de Coronavirus la mia de locuitori, în total fiind aplicate peste 200 de contravenții, în cuantum de aproximativ 40.000 de lei. Printre cei amendați a fost și un șofer de autobuz, care transporta mai mulți pasageri decât numărul de locuri existent în mijlocul de transport în comun.

Polițiști de ordine publică, rutieri, de investigații criminale, de la investigarea criminalității economice și cei din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, jandarmi, pompieri și polițiști locali din Slatina au acționat în special în municipiile Slatina și Caracal, unde a fost înregistrată cea mai ridicată rată de infectare din mediul urban, în județul Olt, dar și în mediul rural, cu precădere în comunele Oporelu și Perieți, unde rata de infectare a depășit recent șapte cazuri COVID la 1.000 de persoane. 

„Activitățile s-au desfășurat în piețe, zonele aglomerate, centre comerciale, precum și în mijloacele de transport în comun, oamenii legii efectuând verificări cu privire la legalitatea transportului de persoane, purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, în toate spațiile publice deschise și respectarea normelor de protecție sanitară în cadrul piețelor agroalimentare organizate în zone publice deschise”, a declarat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt. 

Forțele de ordine au verificat peste 600 de persoane, 110 societăți comerciale și au fost controlate 101 mijloace de transport, iar în urma neregulilor constatate au aplicat 220 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 39.250 lei. Dintre acestea, cele mai multe au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală. 

În cadrul acțiunii, polițiștii rutieri au depistat un bărbat, în timp ce conducea un autobuz, pe strada Drăgănești, din municipiul Slatina, efectuând transport de persoane. În urma verificărilor efectuate, oamenii legii au constatat faptul că mai mulți pasageri erau transportați suplimentar față de locurile disponibile, conducătorul auto fiind sancționat contravențional. 

Autoritățile vor continua activitățile de acest gen și în perioada următoare,  dorindu-se ca cetățenii să conștientizeze riscurile la care se expun prin încălcarea măsurilor impuse în această perioadă. „Pentru protecția dumneavoastră și a celor din jur, vă rugăm să purtați mască de protecție”, este mesajul transmis de forțele de ordine.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți