10.2 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Încă 113 infecții COVID-19 și două decese, înregistrate în județul Olt

- Advertisement -

Grupul de Comunicare Strategică a raportat miercuri 113 infecții noi cu virusul SARS-CoV-2 în județ, bilanțul total al îmbolnăvirilor ajungând la 5.876, de la începutul pandemiei. Continuăm să avem bolnavi internați în spitalele, care erau deja pozitiv, iar la retestare au același rezultat, și, din păcate, Oltul înregistrează și două noi decese ale unor persoane confirmate cu noul Coronavirus.

Potrivit autorităților centrale, distinct de cele 113 cazuri nou confirmate, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale oltene, care erau deja pozitivi, în ultima zi s-au anunțat 31 de persoane reconfirmate pozitiv cu infecția COVID-19.

Miercuri au fost comunicate și două decese ale unor olteni confirmați cu virusul SARS-CoV-2, iar în total, de la începutul pandemiei, bilanțul acestora a ajuns la 148. Majoritatea, însă, aveau și alte probleme medicale grave.

Pacient al unui spital privat din Piatra Olt, unul dintre morți

Una dintre cele două persoane diagnosticate cu infecția COVID-19, care a pierdut lupta cu boala, era pacient al unui spital privat din orașul Piatra Olt.

Este vorba despre o femeie de 78 de ani, din mediul rural, beneficiară a spitalului de boli cronice, proba pentru depistarea virusului SARS-CoV-2 fiind recoltată pe 4 noiembrie, ziua următoare primind rezultatul pozitiv. Pe 10 noiembrie s-a internat în Spitalul Municipal Caracal, unitatea medicală suport COVID din județul Olt. Luni, 16 noiembrie, a murit, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator ireversibil, pneumonie și infecția COVID-19, ca și comorbidități având diabet zaharat tip II, accident vascular cerebral sechelar și demență senilă.

Celălalt deces este tot al unei femei, în vârstă de 58 ani, din mediul rural, pe 7 noiembrie fiind internată la Spitalul Caracal, în aceeași zi fiind confirmată cu boala. Marți, 17 noiembrie, inima sa a încetat să mai bată, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator, bronhopneumonie și infecția COVID, ca și boală asociată având o boală cronică de rinichi, stadiu dializabil.

Cifrele oficiale mai arată că în județul Olt rata de incidență a cazurilor de Coronavirus la mia de locuitori, cumulată în ultimele două săptămâni, este de 1,73, potrivit reprezentanților Grupului de Comunicare Strategică, situându-ne în zona galbenă.

Cum arată situația epidemiologică la zi

5.876 cazuri confirmate de la începutul pandemiei

113 cazuri noi – patru în unități de învățământ, patru salariați la Spitalul Județean de Urgență Slatina, un angajat Inspectoratul de Poliție Județean Olt, două la Inspectoratul Județean de Jandarmi Olt, restul cu transmitere comunitară

1.363 persoane externate vindecate

166 persoane internate, din care 20 pe Secțiile Anestezie și Terapie Intensivă ale spitalelor Slatina și Caracal

1.482 persoane izolate la domiciliu

1.927 persoane aflate în carantinare la domiciliu

16.571 persoane testate de la începutul pandemiei

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți