18.6 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Medic de familie din orașul Potcoava, răpus de Coronavirus

- Advertisement -

Alexandra Țenescu, în vârstă de 65 de ani, medic de familie în orașul Potcoava, a pierdut lupta cu infecția COVID-19. A avut simptome, iar zilele trecute a fost confirmată pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 și internată în Spitalul Județean de Urgență Slatina, unde a și încetat din viață.

Deși putea să se pensioneze, medicul de familie, care avea o vechime de peste 30 de ani, a cerut să mai rămână în activitate pentru a-i ajuta pe cei aflați în suferință, aceasta lucrând în cadrul dispensarului uman din Potcoava, care acum, este închis. Dispensarul nu mai funcționează deoarece și celălalt medic de familie din oraș a fost diagnosticat cu noul Coronavirus, care acum este internat la Spitalul Municipal Caracal. Și asistenta acestuia a fost pozitivată cu COVID, singura care a avut rezultat negativ la test fiind asistenta doctorului Alexandra Țenescu.

Acum, ambele cabinete ale celor doi medici de familie din cadrul dispensarului sunt închise, iar reprezentanții Casei de Asigurări de Sănătate Județeană Olt au găsit o soluție provizorie pentru ca rețetele oamenilor bolnavi să poată fi totuși eliberată. Medicul de familie Gabriel Tudor de la Icoana își va deschide punct de lucru în Potcoava și va soluționa problemele medicale ale pacienților celor doi medici de familie.

Doctorul Alexandra Țenescu este primul medic de familie din județ răpus de noul Coronavirus.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți