8.1 C
Slatina
sâmbătă,11 mai,2024

Ultimele Articole

Șapte cazuri COVID-19 la Tribunalul Olt. Unele termene de judecată în procesele pe rol, amânate

- Advertisement -

Tribunalul Olt este una dintre instituțiile județului în care s-au înregistrat cazuri de infectări cu noul Coronavirus, în prezent șapte angajați fiind confirmați cu această boală. Din această cauză, multe dintre cauzele aflate pe rol au fost amânate.

Judecătorul Gabriel Arabelea, purtătorul de cuvânt al instanței de judecată, a declarat că infectați cu virusul SARS-CoV-2 sunt trei judecători, trei grefieri şi un specialist IT.

Având în vedere necesitatea desfăşurării activităţii în condiţii de sănătate pentru personalul instanţei şi pentru justițiabili, marți, 17 noiembrie, a avut loc Adunarea Generală a judecătorilor Tribunalului Olt în care s-a hotărât ca procesele în anumite dosare care trebuie judecate în această perioadă să fie amânate.

„S-a stabilit ca activitatea de judecată în cazurile completelor de judecată unice sau colegiale, în care titularul sau cel puţin unul dintre titulari se află în imposibilitatea desfăşurării activităţii din cauza infectării, să se desfăşoare prin luarea măsurii amânării cauzelor aflate pe rol până la revenirea titularului completului la serviciu”, a spus reprezentantul Tribunalului Olt.

Sursa citată a mai declarat că a fost sesizată Direcţia de Sănătate Publică Olt pentru efectuarea unei analize a situaţiei şi a comunicării măsurilor suplimentare ce se impun a fi luate, în scopul prevenirii şi asigurării unui climat de securitate sanitară pentru personalul instituţiei şi pentru justițiabili.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți