2.3 C
Slatina
vineri,18 octombrie,2024

Ultimele Articole

Șase decese și 167 infecții COVID-19 în Olt, raportate în ultima zi. Peste 6.000 de cazuri, bilanțul total

- Advertisement -

Alte șase persoane din județul Olt, care au fost diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2, au încetat din viață în ultimele zile, acestea fiind raportate joi de Grupul de Comunicare Strategică. Bilanțul deceselor a ajuns, astfel, la 154. Totodată, în 24 de ore au fost comunicate și încă 167 infecții cu noul Coronavirus, iar numărul total al cazurilor a depășit deja cifra 6.000.

Cinci dintre aceste decese sunt la persoane care aveau și comorbidități, doar în cazul uneia dintre ele acestea nefiind declarate sau nedepistate, transmit specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt.

Unul dintre cele aceste decese este al unui bărbat de 67 de ani, din mediul rural, care pe 11 noiembrie a solicitat prin Serviciul de Ambulanță Județean Olt un test pentru determinarea infecției cu COVID-19, cu rezultat pozitiv primit pe 14 noiembrie. Trei zile mai târziu, pe 17 noiembrie, avea să fie internat la Spitalul Municipal Caracal, unitatea medicală suport COVID din județul Olt, iar în aceeași zi inima sa a încetat să mai bată, cauzele morții fiind stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie acută protezată respirator, bronhopneumonie și infecția cu virusul SARS-CoV-2. Ca și boli asociate, acesta avea diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială gradul II și obezitate gradul II.

O femeie de 65 de ani, din mediul urban, a pierdut lupta cu noul Coronavirus deși nu era cunoscută cu comorbidități. Pe 11 noiembrie a fost internată la Spitalul Județean de Urgență Slatina, zi în care a fost și confirmată, iar pe 17 noiembrie a încetat din viață, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie acută și infecția COVID-19.

Și un alt bărbat, în vârstă de 57 ani, din mediul rural, a fost răpus de boală. Pe 10 noiembrie s-a internat la Spitalul Caracal, iar pe 13 noiembrie a fost testat pozitiv cu Coronavirus. Din păcate, miercuri, 18 noiembrie, acesta a decedat, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie acută protezată mecanic, bronhopneumonie și infecția COVID. Bărbatul mai suferea de hipertensiune arterială gradul II.

O bătrână de 82 de ani, din mediul rural, diagnosticată cu virusul SARS-CoV-2, a trecut și ea în neființă pe 17 noiembrie, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator, bronhopneumonie și infecția COVID-19. Pe 10 noiembrie a ajuns la Spitalul Slatina și s-a internat, pe 11 noiembrie fiind confirmată. Bolile asociate pe care le avea sunt insuficiență cardiacă congestivă clasa III NYHA și fibrilație atrială.

Tot o bătrână de 82 de ani, dar din mediul rural, a murit la același spital miercuri, 18 noiembrie. Cauzele decesului au fost stop cardiorespirator, bronhopneumonie, insuficiență respiratorie acută și infecția COVID-19, comorbiditățile fiind diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă congestivă clasa III NYHA și tahicardie sinusală. Pe 15 noiembrie a fost aceasta internată la SJU Slatina, ziua următoare fiind diagnosticată cu noul Coronavirus.

Ultimul deces raportat joi este al unui bărbat de 61 de ani, din mediul urban. În data de 2 noiembrie, acesta a fost testat la cerere într-un centru medical privat, cu rezultat pozitiv în ziua următoare. Pe 9  noiembrie s-a internat la Spitalul Slatina, iar pe 18 noiembrie a murit, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator, pneumonie bilaterală și infecția COVID-19, celelalte probleme medicale pe care le avea fiind hepatită cronică virală tip B și obezitate gradul III.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat joi 167 de îmbolnăviri noi cu virusul SARS-CoV-2 în Olt, bilanțul total al îmbolnăvirilor, de la începutul pandemiei, ajungând la peste 6.000, respectiv 6.043.  Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților internați în spitalele oltene, care erau deja pozitivi, în ultima zi au fost comunicate 26 de persoane reconfirmate pozitiv.

Datele oficiale raportate de autoritățile centrale mai arată că rata de incidență a infecțiilor COVID-19 la mia de locuitori, cumulată în ultimele 14 zile, este de 1,74 în județ, care rămâne în zona galbenă.

Situația epidemiologică la zi

6.043 cazuri confirmate de la începutul pandemiei

167 cazuri noi – trei în unități de învățământ, 10 la Spitalul Județean de Urgență Slatina, unul la Spitalul Municipal Caracal, unul la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt, restul cu transmitere comunitară

1.371 cazuri vindecate

159 cazuri internate, 24 fiind la Secțiile Anestezie și Terapie Intensivă ale spitalelor din Slatina și Caracal

1.579 cazuri aflate în izolare la domiciliu

1.995 cazuri aflate în carantinare la domiciliu

16.912 persoane testate pentru infecția COVID-19

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți