19.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Măsurile de limitare a răspândirii infecției COVID-19, în continuare nerespectate. 50 de persoane, prinse fără mască și amendate

- Advertisement -

Polițiștii, împreună cu jandarmii, pompierii și polițiștii locali din Slatina, sub coordonarea Prefecturii Olt, au desfășurat, joi seara, o nouă acțiune de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, pentru a preveni și limita răspândirea infecției cu virusul SARS-CoV-2. Au fost controlate sute de vehicule și operatori economici, iar sute de persoane legitimate. Mai multe nereguli s-au constatat și s-au aplicat aproximativ 90 de amenzi, în cuantum de peste 9.500 de lei, 50 dintre ele persoanelor găsite fără mască de protecție.

Acțiunea s-a desfășurat, în intervalul orar 17:00 – 19:00, în municipiile Slatina și Caracal, unde rata de infectare cu virusul COVID-19 este mai ridicată, dar și în comunele limitrofe municipiului reședință an județului Olt, respectiv Brebeni, Găneasa și Curtișoara. Pentru o vizibilitate sporită, forțele de ordine au folosit aproximativ 40 de autospeciale cu semnalele luminoase în funcțiune.

În cele două ore, cele 80 de efective angrenate în misiune au legitimat aproximativ 300 de persoane, controlat peste 60 de autovehicule și verificat 140 de societăți comerciale. Totodată, au fost efectuate peste 30 de verificări cu privire la legalitatea transportului în comun de persoane. În urma neregulilor constatate, au fost date 87 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 9.500 de lei.

Peste 50 de persoane care nu respectau măsurile de protecție pentru prevenirea răspândirii noului Coronavirus au fost avertizate și li s-a pus în vedere ca, pe viitor, să poarte masca de protecție.

Oamenii legii atrag încă odată atenția că sănătatea și siguranța întregii comunități sunt prioritatea tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că vor fi desfășurate și în perioada următoare activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2 și pentru a proteja cetăţenii.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți