10.2 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Un deces din cauza Coronavirusului și 162 infecții noi în rândul oltenilor, anunțate într-o zi

- Advertisement -

Grupul de Comunicare Strategică a raportat 162 de infecții noi cu virusul SARS-CoV-2 în județul Olt, iar până vineri, de la începutul pandemiei, bilanțul total al cazurilor a ajuns la 6.205. Pe lângă aceste îmbolnăviri, s-au înregistrat și bolnavi retestați pozitiv la noul Coronavirus, în ultimele 24 de ore fiind anunțat și un nou deces. Cifrele oficiale ale autorităților centrale mai arată că rata de incidență, cumulată în ultimele 14 zile, este în județ de 1,80 cazuri COVID-19 la mia de locuitori.

Potrivit reprezentanților Grupului de Comunicare Strategică, distinct de cele 162 cazuri nou confirmate, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale din Olt, care erau deja pozitivi, în ultima zi au fost 30 de persoane reconfirmate pozitiv cu Coronavirus.

Din totalul celor 6.205 olteni diagnosticați cu virusul SARS-CoV-2 sunt 155 care au murit de la începutul pandemiei, vineri fiind comunicat unul dintre aceste decese. Este vorba despre o femeie, în vârstă de 65 ani, din mediul urban, care a ajuns la Spitalul Orășenesc Corabia pe 12 noiembrie, însă a refuzat internarea, iar ziua următoare a fost confirmată cu infecția COVID. Pe 18 noiembrie, persoana avea să revină la Spitalul Corabia, cu stare generală alterată, motiv pentru care a fost transferată la Spitalul Municipal Caracal, unitatea medicală suport COVID-19 din județ. Din nefericire, în aceeași zi, a și murit, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie acută protezată mecanic și infecția cu noul Coronavirus, iar ca boli asociate bronhopneumopatie obstructivă cronică și fibrilație atrială cu ritm înalt

La această dată, județul Olt are o rată de infectare de 1,80 cazuri COVID-19 la 1.000 de persoane, cumulată în ultimele două săptămâni, și se află în zona galbenă.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți