18.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

143 de îmbolnăviri noi cu noul Coronavirus în Olt, raportate în ultima zi. Se înregistrează și trei decese

- Advertisement -

O altă zi, o nouă creștere a infecțiilor COVID-19 raportată de reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică în județul Olt. Autoritățile centrale au anunțat sâmbătă 143 de îmbolnăviri noi cu Coronavirus, acestea fiind înregistrate numai în 24 de ore. De la începutul pandemiei, bilanțul total al infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 a ajuns la 6.348. Totodată, specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt au comunicat trei decese.

Grupul de Comunicare Strategică a mai transmis că, distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi și internați în unitățile spitalicești oltene, în ultima zi au fost 22 de persoane reconfirmate pozitiv cu Coronavirus.

Iar dintre cei 6.348 de olteni diagnosticați cu virusul SARS-CoV-2 sunt 158 care au fost răpuși de boală de la începutul pandemiei, majoritatea acestora având și probleme de sănătate grave. Ultimele trei decese s-au raportat sâmbătă.

Unul dintre morți este un bărbat de 73 de ani, din mediul urban, care s-a internat la Spitalul Municipal Caracal, unitate medicală suport COVID din județul Olt, pe 16 noiembrie, ziua următoare fiind confirmat cu infecția cu virusul SARS-CoV-2. Din păcate, trei zile mai târziu, pe 20 noiembrie, inima sa a încetat să mai bată, cauzele decesului fiind, potrivit specialiștilor DSP, stop cardiorespirator și infecția COVID-19, iar ca boli asociate avea hipertensiune arterială, diabet zaharat tip II, sindrom anemic și boală cardiopatie ischemică.

Un alt bărbat, în vârstă de 67 de ani, din mediul rural, a murit vineri, 20 noiembrie, ca și cauze ale decesului fiind stopul cardiorespirator, bronhopneumonie și infecția COVID-19, iar acesta mai suferea de fibrilație atrială. Pe 19 noiembrie acesta s-a internat la Spitalul Județean de Urgență Slatina, iar în aceeași zi a fost și confirmat cu noul Coronavirus.

Și un bătrân de 74 de ani, din mediul urban, care a cerut test pentru determinarea infecției cu virusul SARS-CoV-2 a murit vineri, acesta aflându-se la domiciliu. Pe 17 noiembrie s-a testa, rezultatul pozitiv primindu-l pe 19 noiembrie. Cauzele morții au fost stop cardiorespirator și infecția COVID-19, iar ca și comorbidități avea hipertensiunea arterială gradul II, cardiopatie, dislipedie, diabet zaharat tip II și hipertrofie benignă de prostată.

În județul Olt rata de incidență a infecțiilor COVID-19 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, este de 1,79, potrivit statisticilor oficiale comunicate de Grupul de Comunicare Strategică, situându-se în zona galbenă.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți