22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Haine contrafăcute, vândute online de o femeie din Slatina. Polițiștii i-au întocmit dosar penal

- Advertisement -

O femeie de 30 de ani, din municipiul Slatina, s-a ales cu dosar penal după ce polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că pe o platformă de vânzări online a fost postat un anunț prin care oferea spre vânzare mai multe geci și blugi, purtând inscripția unor mărci premium de renume.

Oamenii legii i-au făcut un flagrant slătinencei și au stabilit că articolele vestimentare erau contrafăcute, iar în portbagajul mașinii sale, aflat într-o parcare, au găsit marfa contrafăcută. Hainele erau vândute de aceasta cu 2.000 de lei, însă valoarea produselor originale se ridica undeva la 6.500 de euro.

„O femeie de 30 de ani, din Slatina, a fost depistată într-o parcare din localitate, având în portbagajul autoturismului personal mai multe articole vestimentare pe care le oferea spre comercializare. Aceasta oferea spre vânzare două geci și șase perechi de blugi, contra sumei de 2.000 de lei. Valoarea unor astfel de produse originale se ridică la aproximativ 6.500 de euro. Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au indisponibilizat marfa despre care există suspiciuni rezonabile că ar fi contrafăcută”, a declarat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ.

Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea caracterului contrafăcut/original al gecilor și blugilor ridicate și pentru stabilirea prejudiciului adus titularului mărcilor respective. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată și care îl prejudiciază pe titularul de marcă, faptă prevăzută și pedepsită de Legea 84 din 1998 privind mărcile și indicațiile geografice.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți