15.7 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

2.000 de teste rapide necesare depistării virusului COVID-19, donate Primăriei Slatina

- Advertisement -

Primăria municipiului Slatina a primit o sponsorizare din partea societății Electrocarbon, constând în 2.000 de teste rapide STANDARD Q COVID-19 Ag, necesare pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2, acestea urmând a fi repartizate direcțiilor din subordine.

Potrivit unui proiect de hotărâre ce va fi aprobat în cadrul următoarei ședințe a Consiliului Local Slatina, testele rapide pentru depistarea infecției COVID-19 vor ajunge la Clubul Sportiv Municipal – 1.200 de bucăți și Direcția de Asistență Socială – 800 de bucăți.

Testele vor fi utilizate pentru personalul celor două structure din subordinea Primăriei Slatina, pe bază de solicitare scrisă și vor fi efectuate cu respectarea condițiilor prevăzute atât în contractul de sponsorizare cât și în prospectul produsului. Personalul din aparatul de specialitate al primarului municipiului Slatina și din celelalte servicii publice înființate de Consiliul Local al municipiului Slatina pot beneficia de testare la una dintre aceste structuri, în limita stocului disponibil. Prioritate la testarea rapidă o au persoanele care prin natura atribuțiilor de serviciu sunt mai expuse riscului de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Persoanele cu rezultat pozitiv la testul rapid au obligația de a contacta şi informa, de îndată, medicul de familie despre ipoteza în care se află, urmând a respecta recomandările acestuia.

„Considerăm ca oportun proiectul de hotărâre referitor la repartizare teste rapide STANDARD Q COVID-19 Ag și stabilire modalitate de utilizare întrucât, în condițiile pandemiei actuale, utilizarea testelor rapide are drept consecință prevenirea răspândirii și tratarea eficientă a virusului COVID-19, prin identificarea persoanelor infectate cu acesta. De altfel, prin acest proiect se asigură securitatea și sănătatea salariaților, angajatorii având, conform Legii 319 din 2006 privind securitatea și sănătatea în muncă, cu modificările și completările ulterioare, obligația să implementeze măsuri de prevenire și evitarea riscurilor”, se arată în nota den fundamentare a proiectului ce urmează a fi aprobat de consilierii locali slătineni.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți