19.1 C
Slatina
sâmbătă,7 septembrie,2024

Ultimele Articole

COVID-19 în Olt. Trei decese noi și alte 121 de infecții, raportate în ultima zi

- Advertisement -

Alți trei olteni diagnosticați cu noul Coronavirus au murit, zilele trecute, decesele acestora fiind comunicate luni de reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică. În total, bilanțul deceselor a ajuns la 161. Totodată, într-o singură zi s-au raportat încă 121 de îmbolnăviri noi cu virusul SARS-CoV-2 în județul Olt.

Unul dintre decese este al unui bărbat de 48 de ani, din mediul urban, care pe 20 noiembrie a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Slatina, în aceeași zi fiind și confirmat. Din păcate, tot pe 20 noiembrie a și murit, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator, bronhopneumonie și infecția COVID-19, ca și boală asociată având ciroză hepatică decompensată.

Un alt bărbat de 72 de ani, din mediul urban, a pierdut lupta cu boala pe 21 noiembrie, internat la Spitalul Slatina și confirmat fiind în data de 16 noiembrie. Stop cardiorespirator, bronhopneumonie și infecția cu virusul SARS-CoV-2, au fost cauzele decesului, spun specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt, iar ca și comorbidități acesta avea hipertensiune arterială, fribrilația atrială și sechele accident vascular cerebral.

Și o femeie, în vârstă de 54 ani, din mediul rural, a încetat din viață din cauza Coronavirusului tot sâmbătă, 21 noiembrie. Aceasta s-a internat pe 17 noiembrie la SJU Slatina, pe 19 noiembrie fiind confirmat cu boala. Decesul ei a survenit în urma unui stop cardiorespirator, bronhopneumonie și infecția COVID-19, iar ca boli de care aceasta suferea avea obezitate, bronhopneumopatie obstructivă cronică, hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă congestivă clasa III NYHA și sindrom Pickwick.

La început de săptămână, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 121 de infecții COVID-19 în județ, bilanțul total al cazurilor, de la începutul pandemiei, ajungând la 6.629.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale oltene, care erau deja pozitivi, în ultimele 24 de ore au fost 13 persoane reconfirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.

Cifrele oficiale mai arată că rata de incidență a cazurilor de Coronavirus la mia de locuitori, cumulată în ultimele 14 zile, este de 1,86, Oltul aflându-se în continuare în zona galbenă.

Situația epidemiologică la zi

6.629 cazuri confirmate de la începutul pandemiei

121 cazuri noi – șase la Spitalul Slatina, unul la Spitalul Municipal Caracal – unitatea medicală suport COVID-19 din județul Olt, trei în unități de învățământ, restul cu transmitere comunitară

1.416 persoane externate vindecate

180 persoane internate, din care 24 la Secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă ale spitalelor din Slatina și Caracal

1.391 persoane aflate în izolare la domiciliu

1.797 persoane aflate în carantinare la domiciliu

17.805 persoane testate pentru depistarea noului Coronavirus de la începutul pandemiei

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți