18.6 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

48 de îmbolnăviri cu virusul SARS-CoV-2, raportate într-o zi. Județul Olt ajunge la 6.677 de cazuri

- Advertisement -

Oltul a ajuns la 6.677 de infecții COVID-19 de la începutul pandemiei, potrivit datelor oficiale raportate marți de Grupul de Comunicare Strategică. Doar în ultima zi 48 de olteni au fost diagnosticați cu virusul SARS-CoV-2. Din fericire, autoritățile centrale și specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt nu au mai comunicat niciun deces din cauza noului Coronavirus, însă județul a ajuns să aibă o rată de incidență a cazurilor, cumulată în ultimele două săptămâni, de aproape 2 la mia de locuitori.

Grupul de Comunicare Strategică mai transmite că, distinct de cele 48 de îmbolnăviri noi cu virusul SARS-CoV-2, în 24 de ore, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi și sunt internați în spitalele oltene, sunt 16 persoane care au fost reconfirmate pozitiv. 

Dintre cele 6.677 de infecții COVID-19, județul înregistrează, din păcate, și 161 decese ale unor olteni diagnosticați cu boala, majoritatea lor având însă și boli asociate grave. Niciunul dintre acestea nu a fost raportat în ultima zi.

Cifrele actualizate ale autorităților centrale mai arată că în Olt rata de incidență a cazurilor de Coronavirus la 1.000 de persoane, cumulată în ultimele 14 zile este, este de aproape 2, respectiv 1,80, și se află în zona galbenă.

Date actualizate despre infecții

6.677 cazuri confirmate de la începutul pandemiei

48 cazuri noi – doi salariați în unități de învățământ, doi angajați ai Spitalului Județean de Urgență Slatina, un salariat la Spitalul Municipal Caracal, unitatea medicală suport COVID-19 din județul Olt, un pompier, un polițist, restul cu transmitere comunitară

1.426 persoane externate vindecate

176 persoane internate, din care 25 pe Secțiile Anestezie și Terapie Intensivă ale spitalelor din Slatina și Caracal

1.883 persoane aflate în izolare la domiciliu

2.346 persoane aflate în carantinare la domiciliu

18.007 persoane testate de la începutul pandemiei

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți