14.7 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Județul Olt are două centre destinate victimelor violenței domestice

- Advertisement -

Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor este sărbătorită an de an pe 25 noiembrie, iar cu această ocazie reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt fac public faptul că în cadrul instituției funcționează două centre destinate victimelor violenței domestice. Atât „Centrul de primire în regim de urgență pentru victimele violenței în familie”, cât și „Locuința protejată pentru persoanele victime ale violenței domestice”, ambele cu sediul în municipiul Slatina, sunt spațiile destinate acestora.  

DGASPC transmite că scopul serviciului social „Locuință protejată” este asigurarea nevoilor sociale, creșterea calității vieții și promovarea principiilor de coeziune și incluziune socială, prin asigurarea asistenței de specialitate pentru victimele violenței domestice: găzduire cu capacitate redusă de până la șase locuri, pe o perioadă de un an, în funcție de complexitatea cazului. Cât în privința „Centrului de primire în regim de urgență pentru victimele violenței în familie” acesta are ca scop asigurarea de protecţie, găzduire, îngrijire si consilierea victimelor violenţei în familie pentru care s-a dispus, în condiţiile legii, măsura de protecţie în regim de urgenţă.

„Violența și comportamentele violente sunt probleme majore ale societății care afectează toate categoriile de vârstă indiferent de statutul social al celor implicați. Traversăm astăzi una dintre cele mai dificile perioade. «Stai acasă» a devenit pentru prima dată în istorie soluția salvatoare. Pentru multe femei însă, casa este locul cel mai puțin sigur, casa este loc de abuz, mai ales după impunerea izolării la domiciliu. ONU a alertat deja guvernele lumii în legătură cu creșterea semnificativă a cazurilor de violență în familie, în această perioadă. Violența împotriva femeii nu poate fi justificată sub nicio formă, acceptată sau tolerată!”, se precizează într-un comunicat remis de DGASPC Olt.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți