18.6 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Două decese din cauza virusului SARS-CoV-2 și alte 90 de infecții în județul Olt, raportate de oficiali

- Advertisement -

O altă zi, încă o creștere a cazurilor de Coronavirus raportate de reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică în Olt. Nu mai puțin de 90 de infecții noi cu virusul SARS-CoV-2 au fost comunicate miercuri de autoritățile centrale, iar de la începutul pandemiei bilanțul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 6.767. În continuare avem și bolnavi care primesc tratament de specialitate în spital și au rezultat pozitiv la retestare, iar județul apare și pe lista deceselor, doi olteni pierzând lupta cu boala.

Distinct de cele 90 de cazuri nou confirmate, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale din Olt, care erau deja pozitivi, în ultimele 24 de ore au fost 18 persoane reconfirmate pozitiv la infecția COVID-19.

Totodată, sunt și 163 de persoane din județ care au fost diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 și au încetat din viață, de la începutul pandemiei, majoritatea acestora având însă și alte probleme de sănătate grave. În ultima zi, reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică și specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt au anunțat două decese din cauza Coronavirusului.

Unul dintre decese este al unei femei de 70 de ani, din mediul rural, care în data de 14 noiembrie a solicitat un test pentru determinarea infecției COVID-19, cu rezultat pozitiv, pe 17 noiembrie internându-se la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Din păcate, în cursul zilei de luni, 23 noiembrie, aceasta a murit, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie acută și infecția COVID, ca și comorbidități având hipertensiune arterială, dislipidemie și obezitate.

Celălalt deces este al unui bărbat de 69 de ani, din mediul urban, care pe 18 noiembrie s-a internat la Spitalul Orășenesc Balș, în aceeași zi fiind și confirmat cu virusul SARS-CoV-2. Pe 22 noiembrie a fost transferat la Spitalul Municipal Caracal, unitatea medicală suport COVID-19 din județul Olt, iar ziua următoare inima sa a încetat să mai bată. Cauzele decesului au fost stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie acută, bronhopneumonie și infecție COVID, iar ca boli asociate accident vascular cerebral, diabet zaharat tip II și hipertensiune arterială primară grad II/III.

La ora actuală, Oltul are și o rată de incidență a cazurilor COVID-19 la mia de locuitori, cumulată în ultimele 14 zile, de 1,78, care situează județul în zona galbenă.

Situația epidemiologică la zi

6.767 cazuri confirmate de la începutul pandemiei

90 cazuri noi – trei angajați ai Spitalului Județean de Urgență Slatina, doi salariați în unități de învățământ, un salariat la Spitalul Municipal Caracal, un funcționar de la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Olt, un angajat Trezoreria Slatina, un caz la Centrul de Transfuzii Sanguine Olt, doi salariați ai Inspectoratului de Poliție Județean Olt, restul cu transmitere comunitară

182 persoane internate, din care 25 pe Secțiile Anestezie și Terapie Intensivă ale spitalelor din Slatina și Caracal

1.821 persoane aflate în izolare la domiciliu

2.225 persoane aflate în carantinare la domiciliu

18.265 persoane testate de la începutul pandemiei

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți