17.6 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Slatina: Opt străzi vor fi asfaltate, iar o parcare de 98 de locuri se construiește pe strada Zmeurei

- Advertisement -

Noi investiții majore vor fi realizate în municipiul Slatina în domeniul infrastructurii rutiere, două proiecte de hotărâre importante urmând a fi supuse dezbaterii și aprobării consilierilor locali în acest sens, în cadrul ședinței care va avea loc vineri. Unul dintre ele prevede asfaltarea a opt străzi, iar celălalt construirea unei parcări cu 98 de locuri, din care două pentru persoanele cu handicap locomotor, pe strada Zmeurei.

Anunțul a fost făcut de Emil Moț, primarul Slatinei, într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook.

„Continuând seria obiectivelor de dezvoltare a infrastructurii rutiere în municipiul Slatina, am inițiat două proiecte de hotărâre importante, pe care le voi supune dezbaterii și aprobării consilierilor locali, în ședința care va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni. Primul dintre acestea vizează aprobarea documentațiilor de avizare a lucrărilor de intervenții și a indicatorilor tehnico – economici pentru investițiile de reabilitare a carosabilului și trotuarelor pe străzile Vederii, Văilor – zona betonată, Aleea Lalelelor – etapa a II-a, Crișan – zona betonată, Salcâmului, Vulturului, zona străzii Dorobanți și strada General Aurel Aldea”, a transmis edilul.

Valoarea totală a celor opt obiective de investiții se ridică la aproximativ 8 milioane de lei, fără TVA, de execuția acestora ocupându-se angajații Direcției Administrarea Străzilor și Iluminatului Public, durata de realizare a fiecăruia dintre obiective fiind cuprinsă între trei și patru luni.

Emil Moț a făcut referire și la cel de-al doilea proiect important ce va fi supus aprobării în ședința Consiliului Local Slatina de vineri.

„Cel de-al doilea proiect are ca obiectiv amenajarea unei parcări pe strada Zmeurei din municipiul Slatina, în această ședință urmând a se aproba studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico – economici ai investiției. Noua parcare va avea o suprafață de aproximativ 3.000 de metri pătrați și o capacitate de 98 de locuri, din care două vor fi destinate persoanelor cu handicap locomotor”, a mai spus primarul.

Costurile realizării investiției se ridică la aproximativ 1,8 milioane de lei, fără TVA, durata de realizare fiind de un an, din care două luni proiectare și zece luni execuție.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți