11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

134 de infectări noi cu virusul COVID-19 și un deces în județ, raportate într-o zi. Rata de incidență este de 1,75

- Advertisement -

Reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică au anunțat o nouă creștere a infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 în Olt. 134 de cazuri noi COVID-19 au fost comunicate joi, iar de la începutul pandemiei bilanțul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 6.901. Pe lângă infecțiile noi raportate, județul are și în prezent bolnavi reconfirmați cu boala, în ultima zi fiind raportat și un nou deces. Cifrele oficiale ale autorităților centrale mai arată că rata de infectare în județul Olt, cumulată în ultimele 14 zile, este de 1,75 cazuri de Coronavirus la mia de locuitori.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, distinct de cele 134 de cazuri nou confirmate, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale din județul Olt, care erau deja pozitivi, în ultimele 24 de ore au fost 34 de persoane reconfirmate pozitiv la infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, din totalul celor 6.901 olteni infectați, sunt 164 care au pierdut lupta cu noul Coronavirus, de la începutul pandemiei, majoritatea lor suferind și de alte probleme medicale grave. Un ultim deces a fost comunicat de oficiali joi.

Este vorba despre o femeie, în vârstă de 77 de ani, din mediul urban, care s-a internat la Spitalul Județean de Urgență Slatina pe data de 15 noimebrie, ziua următoare fiind confirmată cu virusul. Din păcate, miercuri, 25 noiembrie, inima sa a încetat să mai bată, cauzele decesului fiind, potrivit specialiștilor Direcției de Sănătate Publică Olt, stop cardiorespirator și infecția COVID-19. Bătrâna avea și comorbidități, precum demență senilă, accident vascular cerebral și hipertensiune arterială.

La ora actuală statisticile arată că rata de incidență a infecțiilor cu virusul COVID-19 la 1.000 de persoane, cumulată în ultimele două săptămâni, este de 1,75, județul Olt situându-se în scenariul galben.

Cazurile de Coronavirus din Olt – la zi

6.901 cazuri confirmate de la începutul pandemiei

134 cazuri noi – patru în unități de învățământ, unul la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt, unul la Inspectoratul de Poliție Județean Olt, restul cu transmitere comunitară

5.091 persoane externate vindecate de la începutul pandemiei

178 cazuri internate la data de 26 noiembrie, ora prânzului, din care 24 de persoane sunt pe Secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă ale Spitalelor Slatina Caracal, ultimul fiind unitatea medicală suport COVID-19 din județul Olt

1.773 persoane aflate în izolare la domiciliu

2.162 persoane aflate în carantinare la domiciliu

18.484 persoane testate pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2, de la începutul pandemiei

164 decese înregistrate de la începutul pandemiei

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți