20.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Aproape o sută de amenzi, aplicate de polițiștii olteni pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară

- Advertisement -

Polițiștii olteni, cu suportul altor forțe de ordine, continuă să desfășoare acțiuni în județ pentru a vedea dacă se respectă măsurile de protecție sanitară, impuse de starea de alertă, în contextul actual al pandemiei de Coronavirus. În doar șase ore, autoritățile au aplicat aproape o sută de amenzi pentru nerespectarea acestora, valoarea acestora fiind de peste 4.000 de lei.  

Contoralele polițiștilor, împreună cu jandarmii, pompierii și polițiștii locali și sub coordonarea Prefecturii Olt, au avut loc în municipiile Slatina și Caracal, unde rata de infectare cu virusul COVID-19 este mai ridicată, precum și în comunele limitrofe celor două localități.

Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, a declarat că, în cadrul acțiunii, forțele de ordine au verificat portul măștii de protecție în toate spațiile publice închise sau deschise. Totodată, a fost verificată legalitatea efectuării transportului de marfă și persoane.

Aproape 300 de persoane au fost legitimate și verificate cu privire la respectarea interdicțiilor impuse de starea de alertă și au fost controlate aproximativ 50 de mijloace de transport persoane. S-au constatat și mai multe nereguli, fiind aplicate 91 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 4.000 de lei.

Autoritățile transmis că sănătatea și siguranța întregii comunități sunt prioritatea tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că vor fi desfășurate și în perioada următoare activităţi de verificare și instruire cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2 și pentru a proteja cetăţenii.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți