Dosar penal deschis în urma accidentului de muncă mortal de la ALRO Slatina

Un bărbat de 56 de ani, din comuna Brâncoveni, a murit miercuri seara într-un accident de muncă produs în incinta sediului secundar al uzinei de aluminiu ALRO Slatina din zona străzii Constructorului. Angajatul societății de pe platforma industrială dirija un tren pe liniile interne, care urma să ajungă în Gara Slatina, fiind lovit mortal cu acesta. Polițiștii au deschis dosar penal pentru a stabili cum s-a produs exact tragedia.

Trupul neînsuflețit al bărbatului a fost transportat la Morga Spitalului Județean de Urgență Slatina, în vederea efectuării necropsiei care va stabili cauza decesului, accidentul feroviar din incinta ALRO fiind anunțat prin 112.

„În urma unui apel prin 112, prin care a fost sesizat faptul că un bărbat, în timp ce efectua o manevră de lucru, ar fi suferit un accident și a decedat, polițiștii din cadrul Poliție municipiului Slatina s-au deplasat la locul producerii evenimentului. Trupul neînsuflețit al bărbatului a fost depus la morgă în vederea efectuării necropsiei. Polițiștii continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs accidentul, în cauză fiind deschis dosar penal”, a declarat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Paramedici SMURD, dar și cadre medicale de la Ambulanță, au acționat la fața locului, însă bărbatul prezenta leziuni incompatibile cu viața.

„Pompierii SMURD Slatina și un echipaj de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt au intervenit la un accident feroviar, produs în municipiul Slatina, în zona străzii Constructorului. La sosirea echipajelor, bărbatul, în vârstă de 56 de ani, din comuna Brâncoveni, a fost găsit decedat”, a transmis Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Fiind vorba de un accident de muncă, o anchetă pentru a stabili împrejurările producerii evenimentului a fost deschisă și de inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt.

Cătălin FIRCOIU

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<