10.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Președintele CJ Olt, despre vaccinarea anti-COVID: „Nu m-aș vaccina. Sunt alte persoane care ar trebui să fie primele vaccinate”

- Advertisement -

Vaccinul împotriva infecției cu noul Coronavirus nu a fost încă scos pe piață, însă Marius Oprescu, preşedintele Consiliului Judeţean Olt, spune că şi atunci când acesta va fi disponibil pe piaţă pentru români el nu se va vaccina şi consideră că printre primii care ar trebui să se vaccineze anti-COVID sunt oamenii din linia întâi, dar şi categoriile de persoane mai vulnerabile.

„Nu cred că are importanţă dacă este gratuit sau plătit, cu siguranță nu m-aș vaccina. Cred că sunt alte categorii de persoane mai vulnerabile care trebuie să aibă, în primul rând, acces la acest vaccin, persoanele mai în vârstă, personalul medical aflat în prima linie, oameni din sistemul situațiilor de urgență care ar trebui să fie primii vaccinați”, a declarat preşedintele CJ.

Marius Oprescu a spus că nu se va vaccina nu pentru că nu ar avea încrede, însă acesta a spus că mai întâi trebuie să apară oficial şi să vadă cum ar urma să decurgă şi campania de vaccinare: „N-am spus că nu cred în vaccin, dar în momentul de față sunt doar discuții. Tot auzim că o să primim acest vaccin, cred că românii s-au săturat de povești și ar trebui mergem mai departe şi să trecem la fapte concrete. Când va exista acest vaccin, bineînţeles că ne vom interesa de el și, bineînțeles că, la momentul când el va fi o certitudine, sunt obligatorii vor fi făcute publice studiile de specialitate referitor la siguranța acestui vaccin și cu eventualele repercusiuni pe care poate să le aibă. În momentul de față, sunt doar simple povești că se contractează milioane, zeci de milioane, miliarde. Cred că este cazul să trecem la fapte concrete şi atunci să vorbim despre el (…).

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți