12.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

A murit de COVID-19 după ce s-a externat din spital, la cerere

- Advertisement -

Unul dintre cele două decese anunțate vineri este al unui bărbat care, deși era diagnosticat cu noul Coronavirus și se afla în spital, a solicitat să se externeze la cerere.

Este vorba despre un bărbat de 59 de ani, din mediul rural, care în perioada de 7 – 13 noiembrie a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Slatina, pe 12 noiembrie fiind confirmat cu infecția COVID-19. În data de 13 noiembrie s-a externat la cerere, urmând ca pe 19 noiembrie, la ora 02:00, să se prezinte în Compartimentul Primiri Urgențe al Spitalului Municipal Caracal, unitatea medicală suport COVID din județul Olt, de unde a fost transferat la Spitalul Slatina.

Șase zile mai târziu, pe 25 noiembrie, avea să piardă lupta cu boala, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator și infecția COVID-19, ca și comorbidități având transplant renal, rejet renal și anemie severă.

Celălalt deces este al unei femei de 44 de ani, din mediul rural, care pe 8 noiembrie s-a internat la Spitalul Caracal, unde pe 11 noiembrie a fost și diagnosticată cu virusul SARS-CoV-2. Din păcate, în data de 26 noiembrie, aceasta a murit, iar potrivit specialiștilor Direcției de Sănătate Publică Olt cauzele decesului au fost stop cardiac, bronhopneumonie virală, insuficiență respiratorie acută, protezare respiratorie și infecția COVID, iar ca boală asociată hipertensiune arterială primară.

Date despre infecțiile cu noul Coronavirus înregistrate în județ

7.024 cazuri confirmate de la începutul pandemiei

123 cazuri noi – doi salariați Spitalul Județean de Urgență Slatina, doi angajați Spitalul Municipal Caracal, un caz la Inspectoratul de Poliție Județean Olt, un muncitor de la Dezvoltare Urbană Slatina, doi salariați Substația de Ambulanță Drăgănești Olt, un angajat Compania de Apă Olt, restul cu transmitere comunitară

5.091 persoane externate vindecate de la începutul pandemiei

178 de persoane internate, 25 dintre acestea fiind pe Secțiile Anestezie și Terapie Intensivă ale spitalelor din Slatina și Caracal

166 decese

1.810 persoane aflate în izolare la domiciliu

2.075 persoane aflate în carantinare la domiciliu

18.682 persoane testate de la începutul pandemiei

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți