9.1 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste o mie de persoane legitimate de polițiști în două zile. 170 au fost amendate pentru că nu se protejau împotriva COVID

- Advertisement -

În ultimele două zile, polițiștii olteni, împreună cu polițiștii locali și celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, au acționat în sistem integrat și intensificat activitățile de verificare privind respectarea măsurilor de protecție individuală și a măsurilor specifice implementate de agenții comerciali. Nu puțini au fost cei prinși pe picior greșit, din cele peste o mie de persoane legitimate și controlate, 170 au fost amendate pentru că nu se protejau împotriva infecției cu virusul SARS-CoV-2.

Aproape 250 de polițiști și polițiști locali au acționat în cadrul a 16 acțiuni punctuale, organizate în tot județul Olt în cele 48 de ore, în special în localitățile unde rata de infectare cu virusul COVID-19 este mai ridicată. Pe lângă controalele privind respectarea măsurilor de protecție individuală și a celor specifice implementate de agenții comerciali, forțele de ordine au efectuat verificări și în mijloacele de transport în comun, fără a fi neglijate cele privind respectarea măsurii izolării sau carantinării și respectarea condițiilor de deplasare pe timpul nopții, în intervalul 23:00 – 05:00.

În total, aproximativ 1.400 de persoane au fost legitimate și verificate, în ultimele două zile, iar în cadrul activităților, polițiștii olteni au controlat 295 de mijloace de transport persoane. S-au controlat și 175 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea condiţiilor de organizare, a măsurilor de protecție specifice, a condițiilor de funcţionare şi a limitărilor de program. În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 170 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 34.500 de lei, toate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.

Autoritățile recomandă oltenilor să conștientizeze importanţa măsurilor de protecţie şi să contribuie la efortul comun pentru limitarea riscului de răspândire a infecţiei cu Coronavirus, prin respectarea acestora.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți