10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Incendiu devastator la Crâmpoia. Acoperișul unei locuințe și mai multe bunuri, distruse de flăcări

- Advertisement -

Un incendiu puternic a cuprins, duminică noaptea, o casă din comuna Crâmpoia, iar focul a distrus acoperișul locuinței și bunurile dintr-o cameră de locuit.

Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt, a declarat că la fața locului au acționat pompierii Detașamentului Slatina cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime și un echipaj SMURD, în sprijin intervenind și o autospecială de stingere din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Crâmpoia.

„La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la acoperișul casei și la bunurile dintr-o camera de locuit, cu flacără și degajări mari de fum, cu posibilități de propagare la întreaga locuință. Localizarea rapidă a incendiului a redus semnificativ pagubele, fiind salvate șase camere de locuit, două băi, o bucătărie și bunurile din acestea, dar și 50 de metri pătrați din acoperișul casei. Intervenția a durat aproximativ două ore și jumătate”, a declarat reprezentantul ISU.

În urma incendiului, au ars bunurile dintr-o cameră de locuit și aproximativ 150 de metri pătrați de acoperiș, cauza probabilă a izbucnirii acestuia fiind, potrivit pompierilor, coșul de fum deteriorat sau neizolat corespunzător față de materialele combustibile.

Majoritatea incendiilor din această perioadă se produc din cauza coșurilor de fum defecte sau neizolate corespunzător, a mai adăugat Băsășteanu.

De aceea, salvatorii olteni reamintesc încă odată principalele măsuri de prevenire a incendiilor produse din cauza coșurilor de fum defecte, deteriorate sau neizolate corespunzător:

– coşurile de fum se vor curăţa periodic, în mod obligatoriu la începutul sezonului rece, verifica și repara, dacă este cazul;

– în podurile clădirilor, coşurile se vor tencui pe interior şi pe exterior şi se va aplica un strat de var, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere;

– coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului, iar în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți