6.2 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

„Dizabilitatea nu este un handicap”, tema activităților desfășurate de DGASPC Olt pe 3 decembrie

- Advertisement -

Sărbătorită în data de 3 decembrie, Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi este dedicată atât copiilor, tinerilor, cât şi adulţilor, propunându-și să sensibilizeze publicul în scopul prevenirii excluziunii şi marginalizării sociale. Cu această ocazie, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt va organiza în fiecare centru din județ activități dedicate acestei zile, sub egida „Dizabilitatea nu este un handicap”.   

Cătălin FIRCOIU

Data de 3 decembrie a fost stabilită de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, drept Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, în anul 1992. De aceea, instituția care ocrotește aceste persoane a decis marcarea zilei prin diverse acțiuni dedicate lor.

„În fiecare zi a anului, facem câte un pas spre conştientizare şi implicare! Cu atât mai mult, ziua de 3 decembrie este ziua în care ne afirmăm dorinţa de colaborare, astfel încât să creăm acea societate în care persoanele cu dizabilităţi să trăiască demn, în egalitate şi să-şi exercite toate drepturile, indiferent de abilităţile lor! Cu această ocazie DGASPC Olt organizează, în fiecare centru în parte destinat persoanelor cu dizabilități, diverse activități ce au ca obiectiv promovarea unei mai bune înțelegeri şi ridicarea nivelului de acceptare în ceea ce privește problemele cu care se confruntă aceste persoane, susținerea demnității şi a drepturilor acestora printr-o schimbare de atitudine față de notiunea de dizabilitate şi eliminarea barierelor sociale în ceea ce privește implicarea lor în diverse sfere de activitate. La mulți ani și multă sănătate tuturor persoanelor care ne arată în fiecare zi că în spatele dizabilității se ascunde puterea de a-și păstra demnitatea și optimismul dincolo de orice problemă!”, transmite DGASPC Olt.

Reprezentanții instituției mai spun că, prin organizarea acestor activităţi, în care sunt implicate direct persoane cu dizabilităţi, se dorește punerea în valoare şi promovarea talentului, abilităţilor şi capacităţilor deosebite deținute de aceste persoane speciale, a căror integrare şi incluziune reprezintă misiunea tuturor.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți