16.2 C
Slatina
duminică,28 aprilie,2024

Ultimele Articole

Aproape 800.000 de buletine de vot, tipărite pentru scrutinul de duminică. Peste 362.000 de alegători olteni, așteptați la urne

- Advertisement -

Mai sunt doar câteva zile până la alegerile parlamentare, alegătorii din județul Olt fiind așteptați la urne pe 6 decembrie pentru a-și exprima votul privind alegerea senatorilor și deputaților care le vor reprezenta problemele în Parlamentul României. La scrutinul electoral de duminică sunt chemați la vot puțin peste 362.000 de persoane, câte sunt înscrise pe listele permanente, potrivit datelor puse la dispoziție Prefecturii Olt de Autoritatea Electorală Permanentă.

Cătălin FIRCOIU

Reprezentanții instituției Guvernului în teritoriu au declarat că în toate cele 112 localități oltene sunt organizate nu mai puțin de 380 de secții de votare, la fel ca și la alegerile locale din 27 septembrie, cele mai multe, respectiv 48, funcționând în Slatina, municipiul reședință de județ.

În total, sunt 362.011 de alegători înscriși pe listele electorale permanente și au drept de vot la parlamentarele de duminică, fiind tipărite 795.020 buletine de vot, câte 397.510 pentru Senat și Camera Deputaților. Totodată, mai sunt 362.513 timbre autocolante, 1.900 ștampile cu mențiunea „Votat”, 380 ștampile de control, respectiv câte una pentru fiecare dintre secțiile de votare, dar și alte materiale de papetărie, printre care modele de liste suplimentare, extrase de liste permanente pentru oltenii care ar urma să voteze cu urna mobilă, dosare, tușiere etc. După ce a funcționat până acum în sediul Prefecturii Olt, de vineri Biroul Electoral Județean Olt își va desfășura activitatea la fostul Colegiu Național Agricol „Carol I” Slatina. Și având în vedere contextul actual al pandemiei COVID-19, în județul Olt au mai ajuns și materiale sanitare, respectiv 150.000 de măști de protecție, 50.000 perechi de mănuși și o mie de litri de dezinfectant.

Toate materialele necesare pentru desfășurarea alegerilor parlamentare din 6 decembrie în bune condiții au fost primite zilele acestea și depozitate într-o locație din municipiul Slatina, sub pază, iar în preziua scrutinului de vot, respectiv sâmbătă, acestea vor fi distribuite primarilor fiecărei unități administrariv teritoriale din Olt, care vor fi însoțiți de forțe ale Ministerului Afacerilor Interne din teritoriu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți