14.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Polițiștii, perchiziții la Scornicești, într-un dosar de evaziune cu utilaje industriale

- Advertisement -

Polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice al IPJ Olt, sprijiniți de cei din județele Prahova, Ilfov și municipiul București, desfășoară joi 31 de percheziții la sediile mai multor firme și locuințele unor persoane bănuite de evaziune fiscală cu piese auto, anvelope și utilaje industriale. Trei dintre descinderi au loc în orașul Scornicești, iar restul sunt în celelalte două județe și Capitală.

Cătălin FIRCOIU

Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, a declarat că activitățile se desfășoară în cadrul unui dosar penal, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

„Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada 2014 – 2016, trei persoane din Scornicești, în calitate de administratori ai unor societăți comerciale, ar fi înregistrat fictiv în contabilitate achiziționarea unor utilaje, piese auto, anvelope și utilaje industriale, care nu se regăsesc fizic în teren. Achizițiile ar fi fost efectuate prin intermediul a 15 firme de tip fantomă”, a spus reprezentantul IPJ.

Prin infracțiunile comise, prejudiciul cauzat bugetului de stat este de 100.000 de euro.

În baza unor mandate de aducere, nouă persoane vor să fie conduse la sediul Poliției, pentru a fi audiate și a fi dispuse măsuri legale.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți