10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Sute de contravenții, aplicate de jandarmi într-o săptămână. Oltenii, verificați dacă poartă mască pe stradă

- Advertisement -

În ultima săptămână, peste 300 de jandarmi au acţionat zilnic în județ, pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică și pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor. Totodată, oamenii legii au verificat dacă oltenii respectă restricțiile impuse de starea de alertă, în contextul actual al pandemiei de Coronavirus, în special dacă poartă mască de protecție, având în vedere că acest lucru este obligatoriu atât în spațiile deschise, cât și în cele închise. Aproape 300 de contravenții au fost aplicate, cuantumul lor fiind de peste 40.000 de lei.

Cătălin FIRCOIU

Potrivit unui comunicat remis de Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt, mai precis, oamenii legii au dat 272 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 40.150  lei, dintre care 202 sancțiuni au fost avertismente scrise.

„Sancțiunile au fost aplicate pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială a ordinii şi liniştii publice,  pescuitul fără permis de pescuit, prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, nerespectarea măsurilor impuse de noul Coronavirus şi nerespectarea regimului silvic”, se arată în comunicatul Jandarmeriei Olt.

Sursa citată mai precizează că o prioritate în această perioadă a constat în verificarea respectării măsurilor adoptate pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți