77 de infecții noi COVID-19, comunicate în 24 de ore. Județul Olt a ajuns la 7.651 de cazuri

Oltul are deja 7.651 de cazuri de Coronavirus, înregistrate de la începutul pandemiei, potrivit raportării de de vineri Grupului de Comunicare Strategică. Numai în ultima zi s-au anunțat 77 de îmbolnăviri noi cu virusul SARS-CoV-2, iar pe lângă acestea continuăm să avem bolnavi aflați în spital reconfirmați cu boala. Din fericire, în 24 de ore nu s-a mai comunicat niciun deces. Cifrele autorităților centrale mai arată că rata de incidență în județ, cumulată în ultimele 14 zile, continuă să rămână sub 1,5 infecții COVID-19 la 1.000 de persoane.

Cătălin FIRCOIU

Potrivit datelor oficiale ale Grupului de Comunicare Strategică, distinct de cele 77 cazuri nou confirmate, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale din județul Olt, care erau deja pozitivi, într-o singură zi au fost 21 de persoane reconfirmate pozitiv.

Totodată, sunt și 174 de olteni care au pierdut lupta cu boala, de la începutul pandemiei, însă, din fericire, în ultimele 24 de ore, nu s-a mai înregistrat un deces.

La ora actuală, rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 la mia de locuitori, cumulată în ultimele două săptămâni, este de 1,15 în județul Olt, care în prezent se fală în zona verde.

Cum arată situația epidemiologică

7.651 cazuri confirmate de la începutul pandemiei

77 cazuri noi înregistrate – unul la Inspectoratul de Poliție Județean Olt, restul cu transmitere comunitară

6.216 cazuri declarate vindecate

150 persoane internate, 23 fiind internate la Secțiile Anestezie și Terapie Intensivă ale spitalelor din Slatina și Caracal

925 persoane aflate în izolare la domiciliu

1.123 persoane aflate în carantină la domiciliu

19.528 persoane testate de la începutul pandemiei

174 decese

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<