14.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

O persoană care ar fi pretins bani pentru facilitarea obţinerii permisului auto, trimisă în judecată

- Advertisement -

O persoană a fost trimisă în judecată pentru trafic de influenţă după ce ar fi pretins bani de la un martor denunţător în cauză pentru a facilita obţinerea permisului de conducere auto, se arată într-un comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie, remis joi AGERPRES.

Conform sursei citate, o altă persoană a fost trimisă în judecată deoarece atunci când a fost audiată în calitate de martor cu privire la acest caz ar fi făcut afirmaţii mincinoase.

În această cauză, rechizitoriul prin care a fost dispusă trimiterea în judecată a celor două persoane a fost întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, iar poliţiştii DGA – Serviciul Judeţean Olt au desfăşurat activităţi investigative şi de cercetare penală în baza delegărilor.

Potrivit sursei citate, dosarul a fost înregistrat în baza denunţului formulat de către o persoană, martor denunţător în cauză, cu privire la faptul că a dat suma de 400 euro unuia dintre inculpaţi, pentru a interveni la examenul de obţinere al permisului auto.

„La data de 18 iulie 2019, inculpatul a pretins şi a primit suma de 400 euro de la persoana denunţătoare, în schimbul promisiunii că va interveni şi îi va determina pe funcţionarii din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Olt, poliţişti examinatori, să faciliteze obţinerea permisului de conducere auto, prin admiterea la proba practică de traseu a examenului din data de 27 august 2019. Despre aceste aspecte a cunoscut şi cel de-al doilea inculpat în cauză, administrator al unei societăţi comerciale, care a încercat să medieze neînţelegerile apărute între cei doi, cauzate de nereturnarea sumei de 400 euro către martorul denunţător, în situaţia în care acesta nu a fost promovat”, precizează DGA.

Persoana trimisă în judecată pentru mărturie mincinoasă, atunci când a fost audiată în calitate de martor, ar fi a negat absolut orice fel de relaţie pe care a avut-o cu primul inculpat, dar şi cu martorul denunţător, afirmând că nu îi cunoaşte.

În octombrie, faţă de persoana care a pretins bani de la denunţător pentru facilitarea obţinerii de către denunţător a permisului de conducere auto a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile şi a fost instituit sechestru asigurător asupra sumei de 400 de euro.

Sursa: agerpres.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți