2.3 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

O bătrână din Slatina a adresat injurii membrilor unei secții de votare. A fost amendată cu 1.000 de lei

- Advertisement -

Incident în seara zilei de duminică într-o secție de votare din municipiul Slatina. O bătrână de 71 de ani, din localitate, a fost amendată de polițiști cu 1.000 de lei, după ce a adresat jigniri membrilor din Secția de Votare 16 de la Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu”.

Oamenii legii au intervenit în urma unui apel telefonic, transmite Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt: „În urma unei sesizări telefonice, la o secție de votare din municipiul Slatina a fost identificată o persoană, în vârstă de 71 de ani, din municipiul Slatina, care a adus injurii persoanelor din incinta secției de votare. Femeia a fost sancționată contravenţional cu 1.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 61 din 1991, republicată, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice”.

Potrivit reprezentantului IPJ, de la începerea procesului de votare, în județul Olt s-au înregistrate opt sesizări cu privire la contravenții sau infracțiuni electorale. În urma verificărilor efectuate până la această oră, șapte sesizări nu s-au confirmat.

În cazul lipsei ștampilei de votare din secția de votare din satul Doba al comunei Pleșoiu, polițiștii precizează că a fost întocmit dosar penal, aceștia continuând cercetările în vederea identificării persoanei responsabile.

„Colegii noștri sunt în continuare la datorie pentru a se asigura că procesul de vot se vor desfășura, ca și până acum, în condiții de siguranță. După încheierea votului, efectivele Ministerului Afacerilor Interne vor rămâne în dispozitiv pentru a asigura protecția transportului către Biroul Electoral Județean a buletinelor de vot și a celorlalte materiale rezultate în urma votării”, a conchis Alexandra Dicu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți