14.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Incendiu devastator pe proprietatea familiei deputatului Dan Ciocan de la Rotunda

- Advertisement -

Un incendiu puternic care a izbucnit, luni dimineața, în comuna Rotunda, a distrus acoperișul uneia dintre clădirile fermei de pe proprietatea familiei deputatului Dan Ciocan. La parterul clădirii respective este un sediu de firmă, iar la etaj sunt spații de cazare, dar și o arhivă, pompierii chemați la fața locului reușind să stingă focul după aproape cinci ore de intervenție continuă.

Cătălin FIRCOIU

Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt, a declarat la locul evenimentului au fost alocate, progresiv, forțe și mijloace de la Detașamentul Caracal și Detașamentul Slatina, în total fiind peste 30 de pompieri, cu cinci autospeciale de stingere, două autospeciale pentru intervenție la înălțime și un echipaj SMURD.

„La sosirea primelor echipaje, incendiul se manifesta la acoperișul clădirii, cu flacără și degajări mari de fum, cu posibilitate de propagare la întreaga construcție. De asemenea, în apropierea clădirii se aflau două rezervoare de gaz petrolier lichefiat, fiind asigurat un dispozitiv pentru protecția acestora. Misiunea echipajelor de intervenție a fost îngreunată de vântul puternic, dar și de materialele combustibile aflate în podul clădirii, care au favorizat dezvoltarea rapidă a incendiului”, a spus reprezentantul ISU.

Sursa citată a adăugat că pompierii au acționat aproximativ cinci ore pentru a lichida incendiul și a îndepărta efectele negative. Flăcările au făcut scrum în calea lor aproximativ 750 de metri de acoperiș și au fost deteriorate obiecte și echipamente sanitare. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost amplasarea materialelor ușor combustibile în apropierea coșului de fum, precizează pompierii.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți