10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Numărătoare paralelă. 57,7% pentru PSD la parlamentare, din datele strânse de la aproape 120 de secții de votare

- Advertisement -

Târziu în noapte, după închiderea secțiilor de votare, Marius Oprescu, președintele Partidului Social Democrat și președintele Consiliului Județean Olt, a făcut o scurtă declarație de presă cu privire la rezultatele parțiale ale alegerilor parlamentare de duminică, spunând că din numărătoarea paralelă, după ce s-au introdus datele strânse din aproximativ 120 de secții, formațiunea politică a obținut un procent situat undeva la 57,7%. Candidații Partidului Național Liberal, Alianței USR – PLUS și Alianței pentru Unirea Românilor, surpriza alegerilor pentru Senatul României și Camera Deputaților la nivel național, dar și în județ, îi urmează pe social democrații olteni.   

Cătălin FIRCOIU

„Numărătoarea paralelă a voturilor este în curs. În momentul de față am centralizat o sută și ceva de secții. Din 118 secții băgate, PSD la nivelul județului Olt are 57,7 la sută, PNL – 16,9, Alianța USR-PLUS – 7,4, AUR – 6,3, PRO România – 5,1, PMP – 2,1. Pe Slatina mai avem patru secții de băgat, avem peste 46 la sută, după noi este PNL cu 20 la sută și USR-PLUS cu 11 la sută. În Slatina am câștigat în toate secțiile, de asemenea, am câștigat niște localități unde PSD nu are primari, vorbim de Drăgănești Olt, Scărișoara, Mărunței, Ipotești, Vădăstrița. Sunt localități în care PSD nu are primari și am câștigat, cu procente diferite. Suntem în curs de numărare, avem doar 118 secții băgate din 380 până la acest moment”, a declarat Marius Oprescu, în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 01:30.

Având în vedre calculele pe care și le-au făcut până la acea oră, PSD și-a asigurat deja două mandate de senator și trei de deputat. „În acest moment, ne apropiem de posibilitatea de a scoate și al patrulea deputat, pentru că doi senatori și trei deputați sunt ca și ieșiți. Țin pe această cale să le mulțumesc încă o dată oltenilor. Din nou, este un vot masiv de încredere acordat PSD la nivelul organizației Olt. Le mulțumim încă o dată tuturor cetățenilor care au avut încredere în noi, primarilor și militanților noștri care au muncit în această campanie”, a conchis liderul social democraților olteni.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți