10.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Un bărbat a murit în aceeași zi în care a fost confirmat cu infecția COVID-19

- Advertisement -

Trei decese noi din cauza noului Coronavirus au fost raportate marți în județ de autoritățile centrale, dar și de specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt. Este vorba despre o femeie și doi bărbați, unul dintre aceștia murind la Spitalul Slatina chiar în ziua în care a fost diagnosticat cu virusul SARS-CoV-2.

Unul dintre cele trei decese raportate este al unei femei, în vârstă de 73 de ani, din mediul rural, care pe data de 25 noiembrie s-a internat la Spitalul Municipal Caracal, iar pe 29 noiembrie avea să fie confirmată cu boala. Din păcate, luni, 7 decembrie, aceasta a murit, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator ireversibil, pneumonie, infecția COVID-19, iar ca boli asociate avea diabet zaharat tip II, fibrilație atrială, hipertensiune arterială, boală coronariană ischemică.

Și un bărbat de 63 de ani, din mediul urban, a murit la Spitalul Județean de Urgență Slatina, după ce acesta s-a testat la domiciliu. Pe 29 noiembrie acesta a ajuns la Spitalul Caracal, iar pe 2 decembrie a fost transferat la Spitalul Slatina, confirmat cu virusul SARS-CoV-2 fiind pe 24 noiembrie, după efectuarea unui test RT-PCR efectuat la domiciliu. Sâmbătă, 5 decembrie, acesta a murit, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie acută, bronhopneumonie, infecție COVID-19, ca și comorbidități având boală cronică de rinichi stadiul V și sindrom de hepatocitoliză.

Totodată, specialiștii DSP Olt mai comunică marți decesul unui bărbat, în vârstă de 76 de ani, din mediul rural. Pe data de 3 decembrie s-a internat la SJU Slatina, iar pe 4 decembrie a fost confirmat cu noul Coronavirus. În aceeași zi în care s-a internat, din nefericire, acesta a și murit, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie acută și infecție COVID-19, problemele de sănătate de care mai suferea fiind insuficiență cardiac congestive clasa a III-a NYHA, boală coronariană ischemică silențioasă și hipertensiune arterială gradul III.

Cazurile la zi. Un medic al unei structuri MAI Olt, printre noii olteni care au boala

7.963 cazuri confirmate de la începutul pandemiei

31 de cazuri noi – unul la o unitate militară din Caracal și unul în cadrul Ministerului Afacerilor Interne Olt, fiind vorba despre un medic, restul cu transmitere comunitară

6.506 cazuri declarate vindecate

140 cazuri internate, 22 fiind pe secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă ale spitalelor Slatina și Caracal

892 persoane aflate în izolare la domiciliu

1077 persoane aflate în carantină la domiciliu

20.140 persoane testate de începutul pandemiei

181 decese         

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți