8.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Încă 120 de infecții cu virusul SARS-CoV-2 și un deces în Olt, raportate în ultimele 24 de ore

- Advertisement -

Noi statistici alarmante despre cazurile de Coronavirus înregistrate în județ au fost raportate miercuri de Grupul de Comunicare Strategică. Dacă în ziua anterioară erau anunțate doar 31 de infecții cu virusul SARS-CoV-2, în ultima zi s-au comunicat încă 120 de îmbolnăviri COVID-19, de la începutul pandemiei ajungându-se la un bilanț total de peste 8.000 de cazuri, respectiv 8.083. Continuăm să avem şi bolnavi internați în spital, diagnosticați cu noul Coronavirus, iar la retestare au avut același rezultat pozitiv.

Cătălin FIRCOIU

Potrivit datelor oficiale ale autorităților centrale, distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale oltene, unde sunt tratați cei confirmați cu virusul SARS-CoV-2, și care erau deja pozitivi, 26 de persoane din județul Olt au fost reconfirmate pozitiv.

Totodată, dintre cei 8.083 de olteni, sunt 182 care au fost răpuși de boală, de la începutul pandemiei, majoritatea lor suferind și de alte probleme de sănătate grave. Un ultim deces a fost raportat miercuri de autorități.

O femeie, în vârstă de 56 ani, din mediul rural, este persoana care a murit, aceasta fiind internată pe 30 noiembrie la Spitalul Orășenesc Balș, iar pe 4 decembrie a fost transferată la Spitalul Municipal Caracal, unitatea medicală suport COVID-19 din județul Olt, cu trei zile înainte fiind și confirmată. Din păcate, pe 7 decembrie inima acesteia a încetat să mai bată, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator ireversibil, pneumonie și infecția COVID, iar ca și comorbidități diabet zaharat tip I dezechilibrat, insuficiență renală, hipertensiune arterială, insuficiență cardiac congestivă și obezitate.

Rata de incidență a infecțiilor de Coronavirus la mia de locuitori, cumulată în ultimele 14 zile, este la ora actuală de 1,24 în Olt, județul situându-se în zona verde.

Situația epidemiologică actualizată

8.083 cazuri confirmate de la începutul pandemiei

120 cazuri noi înregistrate unul la Spitalul Orășenesc Corabia, unul la Spitalul Județean de Urgență Slatina, două la Poliția Olt, unul la Direcția Generală de Asistență Socială și protecția Copilului Olt – structura Slatina și restrul cu transmitere comunitară

6.647 cazuri declarate vindicate

127 cazuri internate, 22 fiind pe secțiile Anestezie și Terapie Intensivă ale spitalelor din Slatina și Caracal

884 persoane aflate în izolare la domiciliu

1.056 persoane aflate în carantină la domiciliu

20.326 persoane testate de la începutul pandemiei

182 decese

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți