19.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Patru persoane, printre care un băiat de 13 ani, găsiți morți în casă, la Baldovinești. S-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon

- Advertisement -

Tragedie fără margini într-o familie din comuna Baldovinești. Un bărbat și o femeie, soț și soție, ambii în vârstă de 52 de ani, un băiat de 13 ani, luat în plasament de către aceștia, dar și o bătrână de 78 de ani, mama femeii, au fost găsiți fără suflare în propria locuință, cel mai probabil aceștia intoxicându-se cu monoxid de carbon.

Cătălin FIRCOIU

Vecinii au fost cei care au alertat polițiștii în momentul în care au încercat să îi contacteze și nu au reușit să dea de niciunul dintre cei patru. Din păcate, cele două femei, dar și bărbatul și copilul, au fost găsiți morți în casă de oamenii legii. Femeia de 52 de ani se afla în cabina de duș din baie, iar ceilalți erau în paturi.  

Nefericitul eveniment a fost anunțat marți, iar cel mai probabil decesul celor patru membri ai familiei a survenit luni noaptea. Polițiștii au deschis o anchetă în cauză pentru a stabili exact ce s-a întâmplat, iar cadavrele celor patru persoane au fost transportate la morga Spitalului Județean de Urgență Slatina, pentru efectuarea necropsiei în vederea stabilirii cauzei decesului acestora.

„Polițiștii din cadrul Poliție orașului Balș s-au deplasat la fața locului. Cadavrele nu prezentau urme vizibile de violență. Trupurile neînsuflețite au fost depuse la morgă în vederea efectuării necropsiei. În cauză a fost deschis un dosar penal si se efectuează cercetări pentru a stabili împrejurările în care s-a produs evenimentul”, a declarat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Băiatul de 13 ani era în grija familiei de la Baldovinești încă de la naștere, în toți acești ani cea care i-a dat viață neinteresându-se de el. Femeia de 52 de ani a fost asistent maternal până în anul 2015 când a renunțat la această profesie și de atunci copilul era în plasament.

„Băiatul a fost abandonat în spital la naștere, iar femeia, asistent maternal atunci l-a luat în grijă. Mama lui naturală nu s-a interesat deloc despre el și în toți acești an, copilul care avea dizabilități, a fost considerat ca și un membru al familiei din Baldovinești. Se înțelegeau foarte bine, iar din 2015 cea care îi era ca și mamă a renunțat să mai fie asistent maternal și băiatul a fost luat în plasament de familie, fiind bine îngrijit. Regretăm cele întâmplate cu toată familia, este o verste foarte tristă și ne pare rău de ce s-a întâmplat”, a spus Rădița Piroșca, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt.

Și Ion Enescu, primarul comunei Baldovinești, are numai lucruri frumoase de spus despre membrii familiei găsiți fără suflare, spunând că erau oameni gospodari: „Nu am fost în localitate, dar am auzit și eu că s-a întâmplat această nenorocire. Nu pot să vă spun mai multe. Este o anchetă în derulare. Erau oameni gospodari, aveau o situație bună. Eu așa am auzit, că este vorba despre copil, bunică și cei doi soți”, a spus primarul.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți