22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Un bărbat de 41 de ani, din Vulturești, găsit mort de soția sa. Repara baia locuinței și s-ar fi intoxicat

- Advertisement -

Ziua și tragedia în județul Olt. După ce marți patru persoane din comuna Baldovinești, printre care și un băiat de 13 ani, au fost găsiți fără suflare în propria locuință, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon, din aceeași cauză ar fi murit și un bărbat de 41 de ani, din comuna Vulturești. Acesta a murit în timp ce lucra la baia casei, soția sa, în vârstă de 51 de ani, fiind cea care a făcut descoperirea macabră miercuri.

Cătălin FIRCOIU

„În data de 9 decembrie, o femeie de 50 ani, din comuna Vulturești, a sesizat faptul că soțul său, în vârstă de 41 de ani, a decedat în timp ce făcea baia locuinței. Polițiștii de investigații criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt s-au deplasat de îndată la locul producerii evenimentului. În urma primelor cercetări, polițiștii au observat faptul că în baie era instalat un boiler instant pe gaz, care prezenta un burlan de evacuare a gazelor improvizat și care era deconectat de la orificiul de evacuare al boilerului. Burlanul ar fi fost deconectat de bărbat, întrucât flacăra boilerului era stinsă de vântul puternic”, a declarat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Cu ocazia examinării cadavrului, polițiștii nu au constatat urme vizibile de violență, acesta fiind dus la Morga Spitalului Județean de Urgență Slatina pentru necropsie pentru stabilirea cauzei decesului. „Trupul neînsuflețit a fost transportat la morgă în vederea efectuării necropsiei. Nu există suspiciuni de omor cu privire la decesul persoanei. Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale continuă cercetările pentru a stabili situația de fapt”, a conchis reprezentantul IPJ.

Recomandări din partea pompierilor

Pentru a preîntâmpina astfel de evenimente tragice care, cel mai probabil, s-au produs din cauza mijloacelor de încălzire cu defecțiuni sau cu improvizații, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență reamintesc principalele măsuri de prevenire pe care cetățenii să le respecte:

– sistemele de încălzire vor fi verificate, cu personal specializat, periodic, una dintre verificări efectuându-se obligatori înainte de începerea sezonului rece;

– nu se vor folosi instalații sau sisteme de încălzire cu defecțiuni sau improvizații;

– nu se vor introduce în sobe lemne cu lungimea mai mare decât focarul;

– nu se vor utiliza aparate electrice improvizate sau conductori electrici deterioraţi sau neizolaţi corespunzător;

– sobele cu acumulare de căldură nu se vor suprasolicita, mijloacele de încălzire nu vor fi lăsate nesupravegheate sau în grija copiilor;

– nu se vor depozita materiale combustibile (lemne, carburanţi, hârtie) în podurile locuinţelor;

– nu se vor utiliza coşuri de evacuare a fumului deteriorate sau neprotejate termic faţă de materialele combustibile din construcţia locuinţelor;

– sobele şi coşurile de fum nu se vor construi în jurul grinzilor sau altor elemente de construcţie care pot lua foc.

Pentru mijloacele de încălzit locale sau centrale care folosesc combustibil gazos, pompierii recomandă:

– montarea centralelor se va efectua numai de către personal autorizat;

– verificarea etanşeităţii conductelor de alimentare cu combustibil gazos;

– folosirea regulatoarelor de presiune în perfectă stare de funcţionare;

– suspendarea utilizării centralelor termice la apariţia avariilor sau a oricăror altor defecţiuni şi solicitarea intervenţiei persoanelor autorizate pentru înlăturarea deficienţelor apărute.

„Atenţie la prezenţa monoxidului de carbon produs de arderea incompletă sau de coşurile de fum neîntreţinute corespunzător! Monoxidul de carbon este un gaz inodor (fără miros) şi de aceea nu poate fi sesizat, iar inhalarea lui poate să ucidă!”, declară Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți