12.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Alte 82 de infecții cu virusul SARS-CoV-2 și trei decese, raportate vineri în județ

- Advertisement -

Încă 82 de infecții noi COVID-19 au fost anunțate în ultimele 24 de ore de Grupul de Comunicare Strategică, iar de la începutul pandemiei bilanțul total a ajuns în județul Olt la 8.267 de cazuri. S-au raportat şi bolnavi internați în spital, care erau deja pozitivi la noul Coronavirus, iar la retestare au avut același rezultat, dar şi trei decese.

Cătălin FIRCOIU

Potrivit statisticilor autorităților centrale, distinct de cele 82 de îmbolnăviri cu virusul SARS-CoV-2 nou confirmate vineri, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale din județ, care erau deja pozitivi, 13 olteni au fost reconfirmați pozitiv.

Totodată, dintre cele 8.267 de persoane diagnosticate cu COVID-19 în Olt, sunt 188 care au pierdut lupta cu boala, de la începutul pandemiei, însă majoritatea lor aveau și alte probleme de sănătate grave. În ultima zi, trei decese au fost comunicate de reprezentanții GCS și specialiștii Direcției de Sănătate Publică.

Din cele trei decese anunțate unul este cel al consilierului județean Niculae Florea de la Partidul Național Liberal Olt care a murit joi dimineața la Spitalul „Matei Balș” din București, transferat aici pe 27 noiembrie de la Spitalul Municipal Caracal, unitatea medical suport COVID-19 din județul Olt, unde a fost internat din data de 20 noiembrie. Bărbatul, în vârstă de 59 de ani, din orașul Scornicești, a avut ca și cauze ale decesului infecție COVID formă critică, insuficiență acută hipoxemică cu necesar de intubare, pneumonie mixtă bilateral formă severă, insuficiență multiplă de organe cu injurie renală și hepatică reactive și infectie acută cu clostridium difficile, iar ca și comorbidități hipertensiune arterial grad II, diabet zaharat tip II și obezitate grad II.

Un alt mort din cauza Coronavirusului este al unui bărbat, în vârstă de 71 de ani, din mediul urban, internat pe 8 decembrie la Spitalul Județean de Urgență Slatina, zi în care a fost și confirmat cu boala. Din păcate, ziua următoare, acesta a decedat, cauzele fiind bronhopneumonie, stop cardiorespirator și infecția COVID-19, iar bolile asociate obezitate, hipertensiune arterială grad II și boală coronariană ischemică.

Decesul unui bărbat de 75 de ani, tot din mediul urban, este ultimul comunicat vineri. Pe 6 decembrie a fost internat la Spitalui Slatina, iar în aceeași zi a fost diagnosticat cu virusul SARS-CoV-2. Miercuri, 9 decembrie, inima sa a încetat să mai bată, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator, infecția COVID, insuficiență respiratorie acută și pneumonie, problema medical pe care o mai avea fiind hipertensiune arterială primară.  

Cât în privința ratei de incidență a cazurilor de Coronavirus la mia de locuitori, cumulată în ultimele 14 zile, este de 1,25 în județul Olt, care rămâne în continuare în zona verde.

Situația epidemiologică la zi

8.267 cazuri confirmate de la începutul pandemiei

82 cazuri noi înregistrate, toate cu transmitere comunitară

7.005 persoane declarate vindecate

125 persoane internate, din care 18 pe Secțiile Anestezie și Terapie Intensivă ale spitalelor Slatina și Caracal

867 persoane aflate în izolare la domiciliu

997 persoane aflate în carantină la domiciliu

20.564 personae testate de la începutul pandemiei

188 decese

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți