14.7 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Facultate de medicină pentru asistente, înființată la Slatina din toamnă

- Advertisement -

Renică Diaconescu, medic primar neurologie și șeful Secției de Neurologie a Spitalului Județean de Urgență Slatina, s-a implicat activ în înființarea unui Facultăți de medicină în municipiul reședință a județului Olt, sub egida Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din Capitală.

Cătălin FIRCOIU

Doctorul Diaconescu, care este și senator PSD de Olt, a anunțat că facultatea, care este de patru ani, se adresează asistentele medicale care începând cu anul 2025 au nevoie de studii universitare pentru a-și desfășura activitatea, unitatea de învățâmânt adresându-se persoanelor din județele Olt și Vâlcea. Din toamna 2021 ar urma ca facultatea să ia ființă, iar medicul neurolog crede că va avea tot spijinul din partea edilului Emil Moț din Slatina, pentru găsirea unei clădiri.  

„Vom înființa o Facultate de medicină pentru asistente medicale la Slatina sub egida UMF «Carol Davila» începând din această toamnă. Este o cerință a Uniunii Europene ca din anul 2025 asistentele medicale să facă facultate. Am convins Rectoratul UMF București să facă aceasta, sub egida sa, o filială la Slatina pentru Olt și Vâlcea. Sper că voi primi sprijinul domnului primar pentru clădire”, a declarat șeful Secției Neurologie a SJU Slatina.

Doctorul a mai spus că urmează a fi selectate cadrele didactice care vor preda la Facultatea de medicină pentru asistente medicale de la Slatina, care vor avea și o mai bună pregătire: „Dorim să avem asistente bine pregătite, pentru că viața pacientilor depinde și de profesionalismul asistentei medicale! Sigur că asistentele actuale sunt foarte bune, dar absolvirea unei facultăți le ridică la personal cu înaltă calificare, cu altă alura, nu mai sunt cum le zic unii «cadre medii», când de fapt sunt esențiale pentru salvarea vieții pacienților. Cele care sunt deja asistente medicale, pot echivala la facultate jumătate din module”.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți