6.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Bărbat din Brebeni, amendat cu 5.000 de lei pentru transport ilegal de articole pirotehnice

- Advertisement -

Un bărbat de 56 de ani, din comuna Brebeni, a fost sancționat contravențional cu 5.000 de lei, sâmbătă după-amiază, în urma unei acțiuni desfășurate de polițiști pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilicite specifice sezonului de iarnă. Olteanul transporta ilegal articole pirotehnice, fiind oprit în trafic de polițiști pe un drum județean care tranzitează localitatea Vâlcele.

Cătălin FIRCOIU

Polițiștii Secției de Poliție Rurală Coteana l-au tras pe dreapta pe conducătorul auto din Brebeni, pe Drumul Județean 653, în dreptul comunei Vâlcele.

Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, a declarat că oamenii legii au controlat autovehiculul, cu această ocazie fiind găsite aproximativ 2.000 de articole pirotehnice, de diverse mărci și categorii.Întreaga cantitate de articole pirotehnice a fost ridicată în vederea confiscării și a fost depusă în camera de corpuri delicte a inspectoratului”, a spus reprezentantul Poliției.

Pentru fapta sa, bărbatul de 56 de ani s-a ales cu o amendă în valoare de 5.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 126 din 1995, republicată, privind regimul materiilor explozive.

Sfaturile polițiștilor

Cumpărați articole pirotehnice doar de la persoane fizice sau juridice autorizate – petardele pot fi comercializate doar în spații destinate vânzării unor astfel de articole și numai după obținerea autorizației de deținere și comercializare. Sesizați Poliția când constatați că sunt vândute ilegale articole pirotehnice – comercializarea, fără drept, de articole pirotehnice constituie infracțiune și vă pune în pericol sănătatea și integritatea corporală.

Totodată, oamenii legii recomandă locuitorilor județului Olt să fie atenți și la etichetă. „La achiziționarea de articole pirotehnice verificați eticheta. Acestea să fie inscripționate în limba română! Este interzisă vânzarea către populație a articolelor pirotehnice din categoriile T/P/F2, T/P/F3, F 3, F4! Exemple articole pirotehnice care pot fi comercializate către public: steluțe; lumânări scânteietoare; jerbe cu scântei; minifacle; inele de foc; sateliți”, a conchis Alexandra Dicu de la IPJ.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți