19.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Brazi de Crăciun, confiscați de polițiști dintr-o piață din Corabia

- Advertisement -

Prevenirea și combaterea ilegalităților în domeniul silvic și pentru depistarea transporturilor ilegale de material lemnos și brazi de Crăciun este în acest sfârșit de săptămâni scopul acțiunilor desfășurate în tot județul de polițiștii olteni. Sunt verificate mijloacele de transport care trec prin filtrele organizate, dar și agenții economici de profil. Oamenii legii au găsit într-o piață din orașul Corabia, un comerciant din municipiul Caracal care vindea ilegal zeci de „pomi de Crăciun, acesta fiind amendat.

Cătălin FIRCOIU

Polițiștii Serviciului de Ordine Publică, cu sprijinul efectivelor Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, au identificat în zona pieței din orașul Corabia, reprezentantul unei societăți comerciale, cu sediul în municipiul Caracal, care oferea spre comercializare 42 de brazi de Crăciun, fără a deține aviz de însoțire a materialului lemnos, conform legislației în vigoare.

Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, a declarat că „pomii de Crăciun”, în valoare totală de 1.134 de lei, au fost confiscați și predați în custodie Ocolului Silvic Corabia, iar agentul economic care îi vindea ilegal a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea și sanționarea delictelor silvice.

Sursa citată a mai spus că acțiunile din acest week-end sunt coordonate la nivel național și se desfășoară pe raa întregului județ, în colaborare cu jandarmi, polițiști de frontieră, polițiști locali și reprezentanți ai Direcției Silvice. „Activitățile se desfășoară atât prin constituirea de filtre organizate, cât și prin verificarea agenților economici de profil. În cadrul filtrelor, polițiștii vizează: controlul circulației materialului lemnos pentru a se stabili dacă se respectă prevederile legale în vigoare și verificarea legalității documentelor de proveniență și însoțire a materialului lemnos și a brazilor de Crăciun”, a mai precizat reprezentantul IPJ.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți