27.2 C
Slatina
marți,16 aprilie,2024

Ultimele Articole

Adolescenții de la un liceu din Caracal, participanți la un curs privind siguranța în mediul online

- Advertisement -

Elevii Liceului Tehnologic „Matei Basarab” din municipiul Caracal au participat recent la un curs preventiv educativ pentru siguranța online în rândul adolescenților, parte a proiectului „Prevenirea agresiunilor sexuale și a recrutării adolescenților prin intermediul rețelelor de socializare”.

Cătălin FIRCOIU

Polițiști ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu reprezentanți ai Asociației Necuvinte și ai Inspectoratului Școlar Județean Olt, au fost organizatorii cursului care, având în vedere contextual actual al pandemiei de Coronavirus, s-a desfășurat în online.

Activitatea s-a bucurat de participare a aproximativ 80 de elevi și zece profesori de la liceul caracalean.

„Reprezentantul Asociației Necuvinte, împreună cu polițistul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, au expus adolescenților aspecte legate de body shamimg și violența emoțională și le-au oferit recomandări cum ar putea evita astfel de probleme. Adolescenții au fost încurajați să solicite sprijinul polițiștilor, al cadrelor didactice sau al părinților, ori de câte ori se simt amenințați. Discuțiile au fost interactive, elevii s-au arătat interesați de aspectele prezentate, iar la finalul activității au completat un chestionar prin care au transmis opinia cu privire la calitatea și utilitatea mesajelor oferite de organizatori”, se precizează într-un comunicat remis de Poliția Olt.

Totodată, participanților la curs le-a fost prezentat Ghidul  „Relații sănătoase”, realizat de Asociația Necuvinte, împreună cu Poliția Română și Inspectoratul de Poliție Județean Olt, în cadrul proiectului „Prevenirea agresiunilor sexuale și a recrutării adolescenților prin intermediul rețelelor de socializare”, finanțat de Ambasada Țărilor de Jos în România, partener educațional fiind Consiliul Național al Elevilor. Unul dintre profesorii care au luat parte la această activitate chiar a afirmat că acest ghid „este un vaccin pentru societatea contemporană”.

„Inspectoratul de Poliție Județean Olt a contribuit la realizarea materialului prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, alături de Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității, din cadrul Poliției Române și reprezentanții Asociației Necuvinte. Materialul este destinat elevilor de liceu, adolescenți cu vârste cuprinse între 14 – 18 ani, părinților lor, profesorilor, dar și creșterii gradului de conștientizare în rândul publicului larg. Ghidul este structurat în patru capitole care acoperă tematici precum siguranța online, relații sănătoase, intimitate și consimțământ, legislație aplicabilă în cazul temelor dezvoltate în cadrul materialului”, se mai precizează în comunicat.

Sursa citată mai arată că acest ghid a fost realizat în două limbi, respectiv română și engleză, putând fi descărcat gratuit și de pe site-urile: www.necuvinte.ro, www.politiaromana.ro și www.consiliulelevilor.ro.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți