15.2 C
Slatina
miercuri,1 mai,2024

Ultimele Articole

107 infecții noi COVID-19 și un deces, raportate în Olt

- Advertisement -

O altă zi, o nouă creștere semnificativă a numărului de infecții cu virusul SARS-CoV-2 comunicată de Grupul de Comunicare Strategică în județul Olt. S-au înregistrat încă 107 îmbolnăviri cu noul Coronavirus, iar de la începutul pandemiei și până joi bilanțul total al cazurilor a ajuns la 8.668. Din păcate, autoritățile centrale și specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt au mai comunicat un deces, în prezent fiind și bolnavi internați în spitalele oltene cu rezultat pozitiv la retestarea pentru depistarea infecției COVID-19.  

Cătălin FIRCOIU

Potrivit oficialilor, distinct de cele 107 cazuri nou confirmate, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale din județ, care erau deja pozitivi, în ultimele 24 de ore au fost 20 de persoane din județ reconfirmate pozitiv cu SARS-CoV-2.

Totodată, de la începutul pandemiei, sunt și 194 olteni diagnosticați cu COVID-19 care, din nefericire, au pierdut lupta cu boala, însă majoritatea acestora sufereau și de alte boli grave. Un ultim deces al unei persoane din Olt, pozitivă la noul Coronavirus, a fost raportat joi de autorități. Acesta este al unui bărbat, în vârstă de 72 de ani, din mediul rural, care a fost confirmat pe 14 decembrie în urma unui teste RT-PCR efectuat la domiciliu, locație în care a murit ziua următoare. Cauzele morții au fost stop cardiorespirator, bronhopneumonie și infecția COVID-19, ca și comorbiditate având hipertensiune arterială gradul II.

În prezent, rata de incidență a infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 la mia de locuitori, cumulată în ultimele 14 zile, este de 1,16, județul Oltul situându-se în scenariul verde.

Cum arată situația epidemiologică în județ

8.668 cazuri confirmate de la începutul pandemiei

107 cazuri noi – unul la Spitalul Județean de Urgență Slatina, unul la Spitalul Orășenesc Corabia, restul cu transmitere comunitară

7.544 cazuri externate vindecate

132 persoane internate, 22 fiind pe Secțiile Anestezie și Terapie Intensivă ale spitalelor din Slatina și Caracal

798 persoane aflate în izolare la domiciliu de la începutul pandemiei

856 persoane aflate în carantinare la domiciliu de la începutul pandemiei

21.506 persoane testate de la începutul pandemiei

194 decese

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți