17.3 C
Slatina
miercuri,8 mai,2024

Ultimele Articole

8.731 de olteni, confirmați până acum cu virusul SARS-CoV-2. 63 de cazuri noi și un deces în ultima zi

- Advertisement -

Județul Olt are 8.731 de persoane diagnosticate cu infecția COVID-19, de la începutul pandemiei, potrivit datelor oficiale ale Grupului de Comunicare Strategică, iar vineri a fost raporată o altă creștere semnificativă a cazurilor. Doar în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 63 de cazuri noi, autoritățile centrale comunicând din nou persoane cu test pozitiv la noul Coronavirus, la retestare, dar și un deces.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, distinct de cele 63 de infecții cu virusul SARS-CoV-2 noi confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi și sunt internați în unitățile medicale din județ, într-o zi au fost 20 reconfirmați pozitiv. 

Din păcate, dintre cei 8.731 de olteni infectați cu COVID-19, sunt 195 care au pierdut lupta cu boala, însă majoritatea lor aveau și probleme de sănătate grave. Unul dintre decesele acestora a fost comunicat vineri de autorități. Este vorba despre o femeie, în vârstă de 59 de ani, din mediul urban, internată pe 4 decembrie la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, când a fost confirmată, și transferată ziua următoare la Spitalul CFR Craiova. În data de 15 decembrie, inima acesteia a încetat să mai bată, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie, bronhopneumonie și infecția COVID-19, ca și boală asociată având obezitate gradul II.

Iar în privința ratei de incidență a cazurilor de Coronavirus la mia de locuitori, cumulată în ultimele 14 zile, aceasta continuă să fie scăzută în Olt, fiind de 1,09, județul aflându-se în prezent în zona verde.

Situația cazurilor de Coronavirus

8.731 cazuri confirmate de la începutul pandemiei

63 de cazuri noi înregistrate – unul la Spitalul Județean de Urgență Slatina, unul la Spitalul Orășenesc Corabia, restul cu transmitere comunitară

7.637 cazuri externate vindecate

132 persoane internate, 24 fiind pe Secțiile Anestezie și Terapie Intensivă ale spitalelor din Slatina și Caracal

767 persoane aflate în izolare la domiciliu de la începutul pandemiei

801 persoane aflate în carantinare la domiciliu de la începutul pandemiei

21.711 persoane testate de la începutul pandemiei

195 decese

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți