14.1 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Olteni sancționați pentru nepurtarea măștii de protecție și nerespectarea interdicțiilor pe timpul nopții

- Advertisement -

Autoritățile au continuat și vineri acțiunile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Pentru nepurtarea măștii de protecție și prinderea pe stradă noaptea, în intervalul orar 23:00 – 05:00, peste 30 de olteni au fost amendați cu 4.500 de lei.

Cătălin FIRCOIU

Sub autoritatea Prefecturii Olt, poliţiştii, împreună cu jandarmi, polițiști locali, pompieri, precum și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor au verificat zonele aglomerate, centrele comerciale, dar şi mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

La controalele de vineri au participat peste 210 forţe de ordine, fiind verificate 95 de societăți comerciale, precum şi 51 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 1160 de persoane. Pentru abaterile constatate, autoritățile au aplicat 33 de amenzi, în valoarea totală de 4.500 de lei, din care 29 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în cuantum de 3.000 de lei și patru pentru nerepectarea interdicțiilor privind libera circulație în valoare de 1.500 de lei.

Cetăţenii județului Olt sunt rugați încă odată de autorități să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție și să nu se expună la riscuri.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți