Forțele de ordine au aplicat peste o sută de amenzi pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală

Polițiștii, împreună cu jandarmii, pompierii, polițiștii locali, precum și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, sub autoritatea Prefecturii Olt, au intensificat și sâmbătă activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Peste o mie de persoane au fost legitimate într-o singură zi, autoritățile din județ aplicând și peste o sută de amenzi, în valoare de aproximativ 13.000 de lei.

Cătălin FIRCOIU

Cele peste 260 de forțe de ordine participante la acțiuni au verificat zonele aglomerate, centrele comerciale, dar şi mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

98 de societăți comerciale, precum şi 34 de mijloace de transport persoane, au fost controlate și, totodată, autoritățile au legitimat aproximativ 1.250 de persoane. Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 102 sancţiuni contravenţionale, în valoarea totală de 12.900 de lei, toate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Forțele de ordine recomandă încă odată tuturor cetăţenilor din județul Olt să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție și să nu se expună la riscuri.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<